Menu

Cura cu anghinare. Arde grăsimea și regenerează ficatul

Anghinarea face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă erbacee, perenă, cu frunze mari, spinoase şi flori mari de culoare violacee şi formă globuloasă. Originară din Etiopia, anghinarea este una din cele mai vechi plante medicinale cunoscute în istoria umanităţii, ea traversând Egiptul Antic pentru a ajunge în Europa de Sud. Grecii şi romanii utilizau anghinarea pentru tratarea icterului, dispepsiei şi afecţiunilor urinare.

În medicina tradiţională, frunzele de anghinare erau folosite pentru proprietăţile coleretice şi diuretice.

Aceasta legumă sănătoase și gustoasă te ajută să slăbești ușor, datorită proprietăților sale diuretice și de ardere a grăsimilor. Anghinarea, pe lângă faptul că ajută la slăbit, este și o sursă importantă de vitamina B, fier, magneziu, aminoacizi, flavonoide, fosfor și potasiu.

Găsim anghinarea sub formă de ceai şi suplimente alimentare – MagAnghinar.

 

Nu există emoție – pozitivă sau negativă – care să nu treacă prin ficat! Se spune că acest organ reflectă conflictele interioare mai fidel decât oricare altul. De aceea stresul, supărarea, critica de sine și critica celorlalți – mai ales când te arăți neîndurător și inflexibil – își au sediul în ficat și de acolo invadează și celelalte organe ale corpului.

Ficatul este sensibil ca o coardă de vioară la schimbările noastre de dispoziție, și se îmbolnăvește dacă suferim de o grijă excesivă în legătură cu ziua de mâine și teama de ceea ce ne-ar putea aduce ea.

Dacă problemele de vezică biliară se decodează ca un reflex al ochelarilor de cal cu care privim lumea, iar hepatita este încercarea disperată a spiritului de a-ți comunica că ai nevoie de noi tipare de gândire, cancerul de ficat este înțeles de către practica spirituală ca fiind apogeul supărării pe cei apropiați. Resentimentele, ura și criticismul excesiv îndreptat asupra acestora se întorc înspre tine ca un bumerang.

Dincolo de aceste decriptări ale cauzelor spirituale ale bolii de ficat, acest organ are nevoie de o atenție specială.

 

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice consideră că: ’’Bolile de ficat și hepatitele virale s-au înmulțit amețitor în ultimii ani, mai ales în România, ceea ce ne atrage atenția asupra vulnerabilității acestui important organ, cea mai mare uzină din corp, care metabolizează glucoza, sintetizează lipidele, controlează nivelul colesterolului și realizează sinteza proteinelor.

Moartea poate surveni în doar câteva zile dacă se prăbușește funcția vitală a ficatului! De aceea este important să tratăm cu respect această parte a corpului nostru și mă refer aici nu numai la ceea ce gândim, ci și la ceea ce mâncăm. Cercetările din domeniul nutriției și fitoterapiei vorbesc despre calitățile anghinarei, o plantă care aduce o serie de beneficii pentru sănătate, mai ales dacă este consumată ca atare, gătită la aburi. Din păcate, în România, consumul acestei plante este foarte redus, neexistând o tradiție culinară în acest sens, motiv pentru care HOFIGAL a inovat un produs natural care se obține din extract de anghinare.

El se numește MagAnghinar  și stimulează puternic funcția antitoxică a ficatului, crescând nu numai volumul de secreție biliară, ci și calitatea acesteia. Acest supliment alimentar dă rezultate bune și foarte bune în disfuncțiile hepato-biliare, în colecistite și dischinezii biliare, iar datorita prezenței magneziului produsul se dovedește util atât în spasmofilie cât și în tratamentul afecțiunilor cardiace.’’

 

 

Ce este Mag-anghinar şi pentru ce se utilizează:

Mag-anghinar este un supliment nutriţional preparat din extract uscat de Cynara scolymus (anghinara), îmbogăţit cu săruri organice de magneziu care posedă acţiunile: colagogo-coleretică – creşterea secreţiei biliare şi modificarea calitativă a compoziţiei bilei; diuretică – creşterea volumului de urină, eliminarea ureei şi a substanţelor azotate toxice; metabolică – stimulează metabolismul glucidic (favorabil în cazurile de diabet) şi al colesterolului; detoxifiantă şi antialergică – stimulează funcţia antitoxică a ficatului, ameliorează stările alergice; de corectare a carenţelor organice de magneziu.

Ce beneficii are?

  • Sprijină și regenearează ficatul
  • Stimulează digestia și arderea grăsimilor
  • Este un bun detoxifiant, curăță intestinele, ficaul și rinichii
  • Scade nivelul de colesterol rău din sânge
  • Are proprietăți depurative și diuretice, fiind un aliat perfect pentru rinichi
  • Combate bolile coronariene precum ateroscleroza

 

Anghinarea sub formă de tinctură sau produsul Mag Anghinar, contribuie la reglarea digestiei, în special asupra persoanelor cu probleme ale colecistului (fierea).

Asocierea acestor produse: spirulina, păpădia, coada calului, anghinare, contribuie la diminuarea greutății corporale în mod constant datorită efectelor sinergice asupra organismului.

Una dintre condițiile curelor de slăbire se referă la aportul caloric și vă putem spune că nici o rețetă nu este miraculoasă dacă aportul caloric este imens față de nevoile organismului.

Toate aceste produse le găsiţi  în farmacia Cleofarm, în farmaciile Hofigal, dar le şi puteţi comanda online.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram