Menu

Cura de detoxifiere, bine venită în fiecare anotimp

Detoxifierea este procesul natural al organismului de neutralizare şi de eliminare a toxinelor, a acelor substanţe care dăunează ţesuturilor. Aşadar, detoxifierea este considerată o dietă pe termen scurt, care poate facilita eliminarea toxinelor şi promova chiar pierderea în greutate.


O cură de detoxifiere este recomandată atunci când te simţi obosit fizic sau psihic, când colesterolul este destul de ridicat, când sunt probleme legate de constipaţie sau balonare. De asemenea, o cură de detoxifiere se poate ţine şi atunci când vrei pur şi simplu să-ţi ridici nivelul de energie, să dai un reset organismului tău sau, de ce nu, vrei să slăbeşti.

Deşi există multe tipuri de diete de detoxifiere, ele respectă în general aceleaşi principii.

  • Consumă alimente ecologice şi elimini cantitatea de substanţe chimice
  • Consumă alimente bogate în fibre şi măreşti frecvenţa mişcărilor intestinale
  • Consumă alimente care oferă vitamine, substanţe nutritive şi antioxidanţi


Deficienţa de fier este şi ea cauzată de mulţi factori. Feritina scăzută nu poate păstra fierul într-o formă solubilă şi non-toxică. Foarte important este că fără o cantitate de fier suficient, corpul nu poate produce suficientă hemoglobină, substanţa din celulele roşii cu rol în transportului oxigenului.

Ca urmare, apare anemia şi dificultăţile de respiraţie, care poate fi corectată cu supliment de fier.


Grupurile de personae care pot prezenta un risc crescut de anemie cu deficit de fier sunt: femeile în perioada menstruaţiei, sugarii şi copii, vegetarienii, persoanele care donează sânge frecvent.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram