Curmalele şi tărâțele de Psyllium, cele mai bune ingrediente într-o dietă

Curmalele sunt pline de nutrienţi, fibre şi tratează constipaţia. Acestea conţin vitamina B, mageneziu, mangan şi kaliu. Datorită proprietăţilor pe care le au, curmalele pot fi un fruct potrivit în lupta cu kilogramele în plus.

Un studiu realizat atât pe persoane sănătoase, cât și pe persoane diabetice, a arătat faptul că aceste fructe pot fi o alegere excelentă pentru diabetici. Studiul arată că oamenii suferind de diabet care au consumat cinci tipuri diferite de curmale nu au prezentat nici o creștere a glicemiei.

Trebuie menţionat că patru curmale conțin 266 de calorii și aproape 64 de grame de zahăr. În ciuda cantității mari de zahăr, curmalele au un indice glicemic scăzut, iar acest lucru este important pentru persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2.

 

Beneficiile pentru sănătate ale curmalelor

Curmalele fiind bogate în vitamine, minerale și antioxidanți prezintă şi numeroase efecte benefice asupra sănătății.

  • Ajută la dezvoltarea rezistenței la efort. Curmalele sunt fructe care nu ar trebui să lipsească din dieta, deoarece sunt hrănitoare, conțin carbohidrați ce oferă energie și 50 de g de curmale conțin 300 mg de magneziu.

 

  • Previn constipația. Curmalele sunt laxative naturale pe care le poți consuma înmuiate în apă. După ce le ții în apă pentru aproximativ o oră, ele se vor transforma într-un suc, ce poate fi apoi băut. Curmalele conțin și fibre solubile, esențiale pentru eficiența digestiei și sănătatea tractului digestiv.

 

  • Reglează bătăile inimii și tensiunea arterială. Curmalele sunt bogate în calciu și magneziu, minerale esențiale care contribuie la circulația sângelui. Curmalele previn apariția accidentelor vasculare cerebrale și a bolilor cardiace.

 

  • Tratează anemia. Curmalele au un conținut mare de minerale, benefic pentru organism, dar mai ales pentru persoanele care suferă de anemie. De, asemenea, nivelul ridicat de fier din curmale compensează deficitul de fier la pacienții anemici, oferă energie și vigoare și, în timp, dispare și starea de oboseală asociată cu lipsa fierului.

 

Ce fapte bune mai fac curmalele?

  • Te scapă de constipație.
  • Scad nivelul colesterolului „rău”, LDL.
  • Te protejează împotriva cancerului.
  • Te ajută să îți dezvolți rezistența la efort.
  • Îți asigură energie pe parcursul întregii zile!

 

Precum curmalele, şi tărâțele de Psyllium aduc multe beneficii organismului. Aceste tarate de Psyllium sunt derivate din semințele a două specii de plante – Plantago ovata și Plantago psyllium – din familia PlantaginaceaePlantago ovata este o plantă medicinală care provine din Asia, dar se găsește și în sud-vestul Statelor Unite ale Americii.

 

 

Tărâțele sau pudra pot fi incluse în anumite produse de patiserie și panificație, precum și în diverse opțiuni pentru micul dejun ori pentru stimularea digestiei, de la cereale la batoane integrale nutritive. De asemenea, pot fi achiziționate și sub formă de capsule sau comprimate cu rol de suplimente alimentare sau laxative.

 

Acestea pot fi consumate în orice moment al zilei, deși mulți preferă să își înceapă ziua cu Psyllium sub formă de tărâțe integrale sau pudră, înainte de sau ca substitut pentru micul dejun.

În plus, prin stimularea proceselor tubului digestiv, tărâțele de Psyllium previn balonarea și pot accelera metabolismul.

 

Foarte important!

Tărâţele sunt foarte sățioase, datorită faptului că rețin apă și cresc în volum cu de până la 20 de ori mai mult decât în forma lor inițială. Prin urmare, consumul regulat al acestora este un adjuvant în menținerea greutății corporale și poate contribui la o scădere treptată în greutate.

 

 

2 thoughts on “Curmalele şi tărâțele de Psyllium, cele mai bune ingrediente într-o dietă

Comments are closed.