Menu

De ce apar cearcănele şi cum putem scăpa rapid de ele

Când cineva îţi spune că pari obosită, că ai cearcăne sau că ai pungi sub ochi, nu te supăra ci, mai degrabă, caută soluţii pentru a rezolva această problemă. Lipsa somnului, alimentaţia dezechilibrată precum şi deshidratarea reprezintă principalele motive ce duc la apariţia cearcănelor. Poate fi luată în calcul şi machiere şi demachiere care de foarte multe ori traumatizează pielea din jurul ochilor.

 

Un sfat util ne oferă Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice și specialist în cosmetologie.

 

 

”În zona ochilor, pielea este foarte fină şi sensibilă, capilarele sunt extrem de delicate şi apare fenomenul de oxidare a hemoglobinei, acelaşi proces care cauzează şi apariţia vânătăilor, după lovituri. Practic, celulele roşii nu reuşesc să pătrundă în capilare şi se descompun, creând acea culoare vineţie sub ochi. De fapt, cearcănele vorbesc despre o proastă circulaţie a sângelui”.

 

 

De fapt, cearcănele vorbesc despre o proastă circulaţie a sângelui

 

  • Unul dintre factorii care declanşează apariţia cearcănelor este stresul. Ca să folosesc o expresie ușor de înțeles,  în momente de tensiune arterială sângele nu mai are “răbdarea” de a hrăni toate ţesuturile.

 

  • Un alt factor este o alimentaţie necorespunzătoare. Carenţa de fier poate provoca un blocaj în transportul hemoglobinei, iar excesul de sare duce la retenţia de apă şi acest lucru accentuează cearcănele.

 

  • Fumatul, alcoolul, dulciurile în exces, sunt, cu siguranţă, de eliminat, toate au efect negativ asupra circulaţiei sângelui şi pot provoca boli cu adevărat serioase, cearcănele fiind doar un semnal de alarmă.

 

Cea mai la îndemână recomandare este aplicarea pliculeţelor de ceai verde, revitalizate în prealabil în apă fierbinte. Se pot aplica felii de castravete crud, cuburi de gheaţă, dar sunt şi creme cosmetice de un folos real, mai ales dacă sunt pe baze de plante ce activează circulaţia sângelui.

 

Unul dintre aceste produse pe care doresc să-l recomand femeilor și bărbaților în egală măsură este gelul contur de ochi Hof.Viodana, un produs de succes din portofoliul HOFIGAL și unul dintre cele mai cumpărate! Gelul gelul contur de ochi Hof.Viodana conține numai compuși activi naturali – precum conzima Q10, extract de Echinacea, ulei de cătină și de portocal – adică un cocteil complet de vitamine și ingrediente.

 

 

„Vă împărtășesc un truc pentru vindecarea cearcănelor. Pentru a avea cele mai bune rezultate, pe termen lung, dimineața și seara, după demachiere, masați delicat în acest gel jurul ochilor, timp de 2 minute în sens invers acelor de ceasornic. Acest simplu gest va hrăni, tonifia și oxigena zona sensibilă a ochilor, va lumina privirea  și vă va proteja de riduri premature”, ne mai sfătuieşte dr. Anca Daniela Raiciu. 

 

 

Poţi achiziționa  gelul contur de ochi Hof.Viodana cel mai simplu online, dar şi din farmaciile HOFIGAL din toată țara, farmaciile partenere, dar şi de la farmacia Cleofarm din Şoseaua Colentina.

 

Farmacia Cleofarm, Şos. Colentina nr. 76, București, sector 2 telefon: 021 240 2853 program: Luni – Vineri 08.00 – 19.30; Sâmbătă 08.00 – 14.00; Duminică – Închis

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram