Menu

De ce o concediere nu trebuie să fie sfârșitul lumii

În general, vestea concedierii poate produce diverse reacții, asta și din cauza modului în care aflăm despre ea. Cu alte cuvinte, trebuie să știm că felul concedierii poate creea reacții atât ale organismului, cât și psihicului nostru.

Concedierea clasică rămâne aceea în care suntem anunțați brusc că se renunță la serviciile noastre.

Un alt tip de concediere este cea în care vom ști că undeva, în viitorul apropiat vom încheia colaborarea.

De asemenea, există și concedieri pasiv-agresive, când angajatorul se declară nemulțumit de activitatea noastră.

 

 

Concedierea de la 25 de ani este diferită de concedierea la 50 ani

 

Sunt persoane cărora concedierea nu li se pare o problemă prea gravă. Pentru persoanele cu o structură psihică dispusă la schimbări, mai extrovertiți, le place varietatea concedierile, pot să le satisfacă nevoia de nou, de provocări, de experiențe.

Așadar ce ne rămâne de făcut?

Să ne actualizăm permanent CV-ul. Curriculum Vitae este cartea de vizită către un nou loc de muncă.

Atunci când începi să-ți cauți un loc de muncă, felul în care te prezinți este la fel de important ca experiența, cunoștințele și aptitudinile pe care le-ai dobândit de-a lungul anilor. Însă această „prezentare” a ta nu are loc doar în cadrul interviului, ci începe din momentul în care angajatorul află pentru prima dată de tine, adică atunci când îți citește CV-ul.

De aceea, este important să pui la punct din timp un CV. Unul concis și relevant pentru cel care îl citește, pentru cel care îți dorești să te angajeze. Un CV care te poate ajuta cel mai bine este un CV în format Europass.

 

 

 

Cei care vor să aibă mai multe şanse de angajare este necesar să știe ce trebuie sa contina un CV și să se asigure că este uşor de citit, simplu şi în acelaşi timp  relevant pentru jobul pentru care aplică, dar mai ales corect din punct de vedere gramatical. Obligatoriu, locurile de muncă relevante sau experienţa trebuie puse în ordine cronologică.

 

5 sfaturi despre cum trebuie scris un CV

 

Se spune că un Curriculum Vitae trebuie „să te vândă” și mereu trebuie să fi conștient că te ”bați” cu foarte mulți oameni, care fiecare în felul lui își dorește acel post.

1Folosește acelaşi limbaj cu cel al companiei. Cei care îşi caută un loc de muncă ar trebui să studieze site-ul companiei înainte să aplice pentru vreun post

2. Numele şi prenumele la vedere. Numeleşi prenumele trebuie scrise cu bold, iar adresa şi contactele trebuie scrise cu litere normale

3. Câte pagini trebuie să cuprindă un CV. O persoană cu mai puţin de 20 de ani de experienţă trebui să aibă un CV de o singură pagină

4. Poza aleasă pentru CV. Aceasta trebuie să fie una clară, să porți o ținută smart office, să fie făcută într-un mediu profesional și să zâmbești discret

5. Doar informaţii relevante privind educaţia.  Nu diversele cursuri de specializare sunt importante, ci numele școlilor şi anul în care aţi absolvit.

 

Toate acestea sunt câteva dintre regulile pe care trebuie să le respectaţi pentru a avea succes la angajare.

Odată ce ai reușit să îți conturezi structura CV-ului în funcție de punctele cheie care sunt considerate importante, vei reuși să treci mai ușor de prima fază și să stabilești un interviu. De obicei, departamentul de recurse umane recomandă un CV curat, bine organizat, relevant și cu o structură ușor de urmărit.

 

2 comments

  1. Sergiu Cars spune:

    În general nu trebuie să fie sfârșitul lumii, dar în multe cazuri este, din păcate. Din experiența proprie pot spune că este un moment foarte complicat în viață pentru o persoană responsabilă. Merci de articol.

  2. Service GSM spune:

    Sfaturi foarte utile! Datorita lor va scriu acest comentariu :)!

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram