Menu

De sărbători, Capitala se află în sărbătoare. Târgul de Crăciun va avea loc în perioada 1 – 30 decembrie 2016

Târgul de Crăciun București va avea loc în perioada 1 – 30 decembrie 2016, în centrul orașului – Piața Constituției și este organizat de Primăria Municipiului București.

Târgul de Crăciun București poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10.00 – 22.00 și include: zonă gastronomică, târg de meșteșuguri, casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, trenuleț, concerte și spectacole tradiționale românești. În cadrul târgului va fi organizată o campanie umanitară ,,Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!’’. Vizitatorii pot dona jucării și cărți, care vor ajunge la copiii nevoiași, în speranța că sărbătorile acestora vor deveni de poveste, anunță Bucharest Christmas Market.

Și spiridușii se pregătesc de sosirea lui Moș Crăciun în târg și îi decorează noua casă, așteptându-i pe cei mici lângă șemineu, cu bradul împodobit și daruri multe. Și anul acesta copiii își pot lăsa scrisorile cu dorințe și gânduri bune în cutia poștală din casa Moșului.

 

foto-3

foto: http://bucharestchristmasmarket.ro

 

Așadar, timp de o lună, la Târgul de Crăciun București, vizitatorii pot găsi inspirație pentru cadouri și se pot bucura de o ofertă variată de produse la cele peste 100 de căsuțe grupate pe categorii precum Handmade, Colțul de decorațiuni, Fabricat în România, Zona culinară, Dulce de Crăciun.

 

foto

Vizitatorii vor putea găsi în târg obiecte autentice românești și produse autohtone:

      Decorațiuni și obiecte de uz gospodăresc

–    sculpturi în lemn și os, țesături, împletituri din fibre vegetale, instrumente muzicale, icoane, păpuși, măști tradiționale, coșuri din lemn, vitralii, icoane pe sticlă, jucării din lemn, vaze, ornamente din pănușă, cruci pictate din lemn, tablouri pictate și felicitări, lumânări, figurine din ceară, globuri pictate manual, ghirlande, clopoței

–    etajere, covoare, lăzi de zestre, linguri, tocătoare, făcălețe, fuse decorative și de folosință, fețe de masă, ștergare tradiționale, ceramică de Horezu;

–    săpunuri naturale, produse ecologice din lavandă și trandafiri, creme bio, uleiuri și esențe naturale, sare de baie, ape florale, odorizante și tincturi;

     Piese vestimentare și accesorii:

–    articole din piele: genți, portofele, curele, opinci, costume populare, ii, accesorii din sticla, os, porțelan și lemn, tricotaje, blănărie, cojocărie, căciuli, obiecte din piese de ceas, bijuterii din  pietre semi-prețioase, alamă și cupru, cămăși, papioane, bretele, pălării, veste, pantaloni, papuci, basmale, brose crosteate, botoșei, căciulițe croșetate;

Preparate culinare diverse:

–    produse apicole, magiun, dulcețuri, gem, siropuri, prăjituri de casă, cozonaci, ciocolată de casă, turtă dulce,  tarte, înghețată la butoi, salam de biscuiți, brânzeturi, produse de patiserie, pâine de casă, covrigei, plăcinte, scovergi, poale-n brâu, alivenci moldovenești castane, alune, fructe confiate, porumb, zacuscă, bulion;

–    mezeluri, sarmale maramureșene, mici, cârnați, pastramă, ceafă, scăricică, file de porc, frigărui, piept și pulpe de pui, murături;

–    țuică, pălincă, vin fiert, suc natural de mere, cafea, ceaiuri.

 

foto-2

foto: http://bucharestchristmasmarket.ro

 

Piața Constituției nu este singurul loc în Capitală unde bucureștenii pot petrece. Și, evident în toate aceste puncte intrarea este LIBERĂ!

„În Centrul Vechi este primul an în care, după ce m-am întâlnit cu oamenii de afaceri care activează acolo, împreună organizăm sărbătorile din această zonă de patrimoniu. Acest obiectiv turistic va fi împodobit în mod deosebit în acest an și, în premieră, toate cafenelele, restaurantele vor avea voie să iasă în fața lor cu produse tradiționale”, a anunțat primarul general Gabriela Firea.

”La Ateneu, în Piața Enescu vom avea încă o zonă de atracție”.

 

foto-4

 Pentru prima data, Centrul Istoric se alătură zonelor incluse pe harta cu evenimente dedicate Sărbătorilor de Iarnă. Înveșmântat ca de sărbătoare, Centrul Vechi găzduiește în luna decembrie evenimentele: ALT.CRACIUN, Târgul de Design la Hanul cu TeiTârgul Rembrandt Christmas Festival sau Ateliere Șelari 13.

ALT.CRACIUN se desfășoară la ARCUB Gabroveni, str. Lipscani, 84 – 90, în perioada 16 – 23 decembrie. E tot Crăciun, dar mai puțin tradițional. Ai muzică de Crăciun, dar nu cum te aștepți. Bunătăți mai mult sau mai puțin tradiționale și multe locuri de unde să iei cadouri originale. ALT.CRACIUN include: ALT.Design Shop, ALT.Chocolate Shop, ALT.Gift Shop și multe altele. Mai mult decât atât, împreună cu Compania de Teatru Passe Partout DP ARCUB prezintă spectacolul de Crăciun „Minunea unui copil”.

La Sala Mare a ARCUB vor avea loc 5 reprezentații: 20 decembrie, orele 11.00 si 19.00; 21 decembrie, orele 11.00 și 19.00; 22 decembrie, ora 11.00. Biletele vor fi puse în vânzare la casa de bilete a ARCUB.

Uniunea Artiștilor Plastici din România, prin filiala Design București, organizează în perioada 1 – 28 decembrie 2016 Târgul de Design la Hanul cu Tei, la Galeria 15 Design din Centrul Vechi. Târgul face parte din programul „Designed in Bucharest” – marca de promovare a creațiilor de design originale realizate în Capitală. Deschiderea va avea loc joi, 1 decembrie, orele 18.00, la Galeria 15 Design din Hanul cu Tei, localizată în Centrul Vechi al Bucureștiului. Artiștii și designerii ce vor expune vă vor inspira în alegerea cadoului perfect cu piese inedite de design vestimentar, accesorii de interior, postere, graphic design și decorațiuni de Crăciun.

Totodată, la Târgul Rembrandt Christmas Festival, organizat la Hanul cu Tei, în perioada 5 – 24 decembrie, vor avea loc diverse ateliere de creație susținute de profesori ai Universității Naționale de Artă, expoziție de pictura, tombola cu premii și multe surprize.

Ateliere Șelari 13  – Pe 1 decembrie, între orele 18.00 – 00.00, în Galeria Atelier 35 – ODD, veți putea admira lucrările a 14 artiști importanți, care își vor deschide ușile atelierelor pentru publicul iubitor de artă: expoziție eveniment Atelierele Șelari – holul etajului 2, Ateliere Deschise – etajele 1 și 2,  expozitie „The Disappearance of Technology” – Galeria Atelier 35 – ODD, parter.

Târg și petreceri stradale 

Începând cu 1 decembrie, esplanada cu statui din Piața Universității va fi animată de momente specifice sărbătorilor de iarna și de multe surprize menite să însuflețească kilometrul 0 al Capitalei. Bucureștenii și turiștii sunt așteptați să se bucure de sărbători alături de cei dragi într-un cadru de poveste, în jurul unui brad înalt de 14 metri, plin de culoare și să savureze un pahar cu vin fiert și preparate delicioase.

 În data de 17 decembrie, în Piața George Enescu, zona Ateneului Român, bucureștenii sunt așteptați la Târgul Atheneum Christmas Fairy.

 La eveniment vor putea fi achiziționate produse gastronomice, bijuterii hand-made, lucrări ale unor artiști plastici sau articole vestimentare ale unor designeri români. Atmosfera va fi completată de muzică live, muzică de fanfară, colinde dar și de un brad iluminat roz, realizat împreună cu fundația Renașterea, dedicat femeilor din România cu mesajul ”Aveți grijă de Sănătate”.  Evenimentul este deschis publicului în data de 17 decembrie, între orele 12.00-22.00.

 Crăciunul copiilor în Parcul Kiseleff

 

Teatrul Ion Creanga organizează timp de cinci zile, între 16 și 20 decembrie, în Parcul Kiseleff, evenimentul „Crăciunul Copiilor”. Ajuns la cea de-a II-a ediție, evenimentul reunește spectacole de teatru, concerte de colinde și ateliere de creativitate dedicate copiilor de toate vârstele. Nu vor lipsi din program nici atelierele de muzică și teatru de umbre sau sesiunile de meșterit decorațiuni. Intrarea este liberă.

 

Festivalul fulgilor de nea 2016 în Parcul Tineretului

Festivalul Fulgilor de Nea se desfășoară în Parcul Tineretului, intrarea Gheorghe Șincai, în perioada 5-9 decembrie, între orele 10.00 – 19.00. Destinat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, „Festivalul Fulgilor de Nea” vă așteaptă cu ateliere de creație și ateliere experimentale, spectacole de teatru interactiv și multe alte surprize!

În ceea ce privește Revelionul, primarul general al Capitalei a arătat că va consta într-un „spectacol amplu de artificii” în zona Piața Enescu, care se va uni cu Piața Revoluției rezultând o zonă cu o capacitate de peste 50.000 de persoane. Gabriela Firea a explicat că este vorba de un nou concept de abordare a evenimentelor organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, fiind vorba de patru zone de atracție și nu doar de una singură, ca până acum.

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram