Menu

De ziua Bucureștiului Live!@Piața Constituției: Concerte și trupe de teatru în stradă

Trei zile de sărbătoare cu ocazia împlinirii a 557 de ani de atestare istorica a Bucureștiului

Cu ocazia Zilelor Bucureștiului, Primăria Municipiului București organizează o serie de evenimente dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorica a Capitalei în trei zone de interes ale orașului: Piața Constituției, Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău.
Astfel, în perioada 16-18 septembrie, bucureștenii și nu numai sunt invitați să ia parte la concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade, plimbări cu trăsuri și teatru pentru copii.

“Îi invit pe bucureșteni să participe weekend-ul următor la evenimentele organizate de Primăria Municipiului București, pentru a sărbători împreună 557 de ani de atestare istorică a orașului nostru. Îmi doresc ca locuitorii acestui oraș să se bucure de activitățile culturale pe care le-am pregătit pentru această perioadă și îi asigur că sunt și voi rămâne un susținător al proiectelor culturale care fac din București o adevărată Capitală Europeană”.  Gabriela Firea, Primarul General al Bucureștiului

 

Live!@Piața Constituției: Concerte și trupe de teatru în stradă

Pe 17 septembrie, în Piața Constituției, Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, organizează un concert eveniment, cu cei mai iubiți artiști pop-rock ai momentului: Andra, Ștefan Bănica Jr, Zdob și Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiță, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix sau Lidia Buble.

afis

 

Concertul va începe la ora 17.00 și va dura până la miezul nopții.
Atmosfera de sărbătoare va fi completată de opt trupe de teatru de strada, din Spania, Italia sau Franța. Clovni și păpuși uriașe, fluturi și dansatori luminoși se vor plimba printre spectatori și vor oferi mini-reprezentații pline de muzica și culoare în Piața Constituției și pe străzile alăturate.

„Povești de București”, în Parcul Herăstrău

 

În perioada 16-18 septembrie 2016, Primăria Capitalei, prin Creart, organizează evenimentul „Povești de București”, în Parcul Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle.

Timp de trei zile, între orele 11:00 – 22:00, Parcul Herăstrău se va transforma în Bucureștiul de altădată. Vor fi organizate spectacole artistice, parada costumelor de epoca, „Bătaia cu flori”, plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, muzică de promenade, echilibristica pe monociclu, târg cu produse hand-made. Atmosfera va fi completată prin prezenta animatorilor și a statuilor vivante.
Pe scena amplasata în Parcul Herăstrău vor avea loc spectacole ale minorităților și comunităților naționale dar și spectacole de folclor românesc.

La Parada costumelor de epoca, timp de trei zile, domni și domnițe în haine de sărbătoare vor defila elegant pe aleile parcului, iar „Bătaia cu flori” va aduce și anul acesta culoare și veselie pe aleile Parcului Herăstrău, duminica, 18 septembrie, între orele 17:30 – 18:00. „Bătaia cu flori de la șosea” datează din 1890 și se sărbătorea an de an, fiind un prilej de bucurie pentru bucureșteni.

Târgul Bucureștiului pune la dispoziția vizitatorilor o gama diversificată de produse artizanale confecționate de meșteri populari și artiști plastici.
Tot în Parcul Herăstrău, Grădina Culinară îi așteaptă pe bucureșteni cu preparate din bucătăria tradițională românească, fiind un spațiu în care vizitatorii pot încerca rețete autohtone.

Teatrul Masca vine în parcul Herăstrău

În perioada 16, 17 și 18 septembrie, pe Aleea Michael Jackson din Parcul Herăstrău, actorii Teatrului Masca vor susține spectacole de parade și de statui vivante: „Trecuta vreme a dragonilor” și „Vânt de primăvară prin piersici”

„Kids City 2016”, în Parcul Cișmigiu: Spectacole de circ, ateliere de creație și activități sportive pentru copii

În parcul Cișmigiu, Primăria Capitalei, prin PROEDUS, organizează în perioada 16– 18 septembrie evenimentul „Kids City 2016” – „Aventuri în lumea Circului”.

În cadrul evenimentului, Foișorul din parcul Cișmigiu va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor învăța să facă jonglerii, să își țină echilibrul sau să facă giumbușlucuri. Toate aceste activități poartă denumirea de „Școala de circ”.
Animalele din lumea circului, poneii, șerpii, aligatorii și cățeii vor fi disponibili în parc pentru fotografii.
Totodata, aleile din parcul Cișmigiu vor fi împânzite de tot felul de activități distractive, carusele, jocuri gonflabile, playground, etc, pentru ca nivelul de distracție să fie la superlativ.
Cei mici sunt invitați să participe la ateliere de creație concepute special pentru ei, să se bucure de spectacole susținute de copiii de la cluburile din Capitala dar și să participe la mai multe activități sportive precum: atletism, baschet, tir sportiv și scrimă.

1473337084_08513100

Mozartissimo pe Bulevardul Artelor

Cu prilejul „Zilelor Bucureștiului” Primăria Sectorului 3, împreună cu Centrul Cultural Casa Artelor organizează în perioada 16-18 septembrie cea de-a III-a ediție a programului cultural „Bulevardul Artelor”. Ediția din acest an este dedicata lui Wolfgang Amadeus Mozart și marchează 260 de ani de la nașterea marelui compozitor.
Evenimentul se va desfășura concomitent pe 8 mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, având ca punct central scena mare din Piața Regiunilor.

Târg de pâine în sectorul 2

Târgul de Pâine este un eveniment emblematic al Sectorului 2 și al Bucureștiului, care se desfășoară anual. În acest an, perioada de derulare a celei de-a 16-a ediții a festivalului este între 15 și 18 septembrie, în Parcul National, pe bulevardul Basarabia.

Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram