De ziua mondială a apei, am aflat ce mai aruncă bucureşteanul în canalizare

Mediul, precizat la nevoie drept mediul înconjurător, mediul ambiant sau și mediul natural, este o noțiune care se referă la totalitatea condițiilor naturale de pe Pământ sau dintr-o regiune a sa, în care evoluează ființele sau lucrurile. Dintre aceste condiții fac parte atmosfera, temperatura, lumina, relieful, apa, solul etc., precum și celelalte ființe vii și lucruri. Mediul are un rol foarte important în procesul evoluției ființelor vii, care, la rândul lor, sunt un factor de transformare a mediului.

– Wikipedia –

 

Eu cred că omul este singura specie care îşi distruge singură mediul în care trăieşte. La concluzia asta am ajuns eu după ce am vizitat pentru prima dată Stația de Epurare a Apelor Uzate Glina. Aruncarea deşeurilor pe unde ne trece capul şi defrişarea pădurilor, din punctul meu de vedere reprezintă cel mai criminal mod de a ne distruge pe noi înşine.

Dar să vă povestesc ce-am văzut la Glina şi evident să vă arăt ce mai aruncă bucureşteanul în canalizare. Da, bucureşteanul pentru că staţia de epurare a apelor uzate de la Glina gestionează doar canalizările din Capitală. Canalizările noastre personale, dar şi cele stradale.

Mirosul este de nedescris.

Nouă oameni noaptea şi 13 ziua  – acesta este numărul de personal ce deserveşte staţia de epurare Glina. Lungimea de colectare de transport a apelor uzate şi a apei pluviale este de 42 de kilometri.

Staţia se află în sud estul Capitalei şi de desfăşoară pe o suprafaţă de 70 de hectare.

300 de tone de nămol deshidratat, adică tot ce aruncă bucureşteanul la wc şi canalizare. În 2016, volumul total epurat şi redat Dâmboviţei a fost de 255 milioane de metri cubi de apă uzată.

Toaletele celor peste 2 milioane de bucureşteni, precum şi apa de ploaie care absoarbe carburanţii, uleiurile, gunoaiele de pe străzile Capitalei se varsă în Dâmboviţa, şi de aici în Argeş, Dunăre şi apoi în Marea Neagră.

Din 2015, nămolul deshidratat este folosit în agricultură, ca îngrăşământ, cum ar fi la cultura de rapiţă.

Olimpia Burchiu, director Stația de Epurare a Apelor Uzate Glina:

„Ce aruncă? Foarte multe cârpe, jucării, tot felul de echipamente electrocasnice şi chiar animale. De dimensiuni mici sau mai mari. Ce a întrecut orice imaginaţie, dar şi ca dimensiuni a fost o traversă de cale ferată”.

Trofee scoase din canalizarea Bucureştiului sau ce mai aruncă bucureşteanul în canalizare

Bucureşteanul este inventiv. Ridică un capac de canalizare şi aruncă porcul, aruncă covorul, tot ce nu-i mai este necesar.

 

 

 

 

 

8 lucruri ce merită să le ştii despre Apa Nova:

  1. Apa Nova – Compania de Ape Bucureşti este la aceasta ora cel mai mare producător de energie din București din surse regenerabile.
  2. În anul 2016 a început transformarea în profunzime a companiei, în urma unui  amplu program de auditare şi de eficientizare a proceselor şi fluxurilor de lucru.
  3. Parteneriatul public privat dintre ANCAB şi Municipiul Bucureşti este în top 5 al Băncii Mondiale, fiind dat ca exemplu de bune practici în întreaga lume.
  4. Canalizarea Municipiului București a fost realizată la sfârșitul secolului al XIX-lea (1881-1889), pe baza unor proiecte generale de canalizare.
  5. În prezent, rețeaua de colectare existentă cuprinde 12 colectoare principale și 12 colectoare secundare, la care se adaugă rețelele secundare și de serviciu, care colectează apele uzate şi apele pluviale din cele 6 sectoare administrative ale orașului București și le transportă în canalul casetat situat sub albia Dâmboviței.
  6. Consumul de energie electrică a scăzut cu 70% din 2000, datorită investiţiilor în modernizarea staţiilor de tratare, pompare, repompare şi de hidrofor – un exemplu este SEAU Glina, unde cca. 55% din energia consumată este produsă pe amplasament, ANCAB fiind la această oră cel mai mare producător de energie din surse regenerabile din Bucureşti.
  7. În administrarea ANCAB se regăsesc un număr de 127 guri de preluare a zăpezilor şi ele au fost operaţionale pe toată perioada de iarnă, în condiţiile în care nu s-a perceput niciun tarif specific.
  8. Cu excepţia a 3 pasaje rutiere (Muncii, Obor şi Pod Constanţa) care se află în exploatarea Apa Nova, toate celelalte pasaje se află în exploatarea Administraţiei Străzilor, structură subordonată PMB.

 

68 thoughts on “De ziua mondială a apei, am aflat ce mai aruncă bucureşteanul în canalizare

  1. Pingback: fuck google
  2. Pingback: A片
  3. Pingback: meritking
  4. Pingback: bahis siteleri
  5. Pingback: meritroyalbet
  6. Pingback: meritroyalbet
  7. Pingback: meritroyalbet
  8. Pingback: madridbet
  9. Oh my goodness! Incredible article dude! Thanks, However I am
    going through troubles with your RSS. I don’t know the reason why I can’t subscribe to it.

    Is there anybody else having identical RSS issues?
    Anybody who knows the solution can you kindly respond?
    Thanx!! http://droga5.net/

  10. Howdy! I realize this is sort of off-topic however I needed to ask.
    Does building a well-established website such as yours require a lot of work?
    I’m brand new to running a blog however I do write in my diary everyday.
    I’d like to start a blog so I can share my experience and views online.
    Please let me know if you have any suggestions
    or tips for new aspiring bloggers. Appreciate it! http://antiibioticsland.com/Erythromycin.htm

  11. Pingback: equine ivermectin
  12. Pingback: plaquenil amazon
  13. Pingback: stromectol staph
  14. Pingback: stromectol for std
  15. Pingback: stromectol oral

Comments are closed.