Menu

Delicii culinare din toate colțurile lumii își dau întâlnire la Bucharest Food Festival – Gourmet Edition

Delicii culinare din toate colțurile lumii își dau întâlnire la Bucharest Food Festival – Gourmet Edition

 

  • O experiență care promite o explozie de gusturi și arome, în combinații dintre cele mai surprinzătoare, pentru pasionați și specialiștii în gastronomie

 

  • Evenimentul reunește restaurante recunoscute pentru calitatea și ineditul preparatelor pe care le servesc, precum și chefi apreciați și îndrăgiți de publicul din România (Joseph Hadad, Adi Hădean, Nicolai Tand)

În perioada 30 iunie – 2 iulie, are loc în Herăstrău, la Roaba de Cultură, a doua ediție a Bucharest Food Festival – un eveniment dedicat gurmanzilor, bucătarilor, specialiștilor în gastronomie și tuturor celor pasionați de tehnicile și secretele bucătăriei gourmet. Festivalul  este o celebrare în aer liber a artei culinare și își propune să pună Bucureștiul pe harta internațională a marilor evenimente gastronomice.  

Bucharest Food Festival a apărut ca răspuns la dorința oamenilor de a experimenta bucătării și influențe culinare din diverse colțuri ale lumii. Este o inițiativă de educație culinară care susține interesul crescut al publicului larg pentru arta gustului și mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată în continuă dezvoltare în România.

„Bucharest Food Festival este, în primul rând, o expresie a pasiunii noastre pentru gastronomie. Acesta înglobează o serie de superlative, de la show-urile de live-cooking până la gusturile extravagante, pentru a demonstra că gătitul este o artă sofisticată și diversificată. Toate elementele festivalului, de la line-up-ului culinar până la selecția momentelor artistice s-au aliniat pentru a oferi participanților o experiență unică, inedită și, sperăm noi, încărcată de bucurie.”, subliniază Florin Itu, organizator Bucharest Food Festival.

 

Evenimentul va reuni pe parcursul celor trei zile de festival o varietate de restaurante recunoscute din București și din țară (MEATic Oradea, La Cantine de Nicolai, Japanos, Fratellini, Finca by Alioli, Vatra Neamului, Taj, Caju by Joseph Hadad, Red Angus, Kane), precum și unii dintre cei mai cunoscuți Chefi români, printre care Adi Hădean, Nicolai Tand, Robert Petrescu, Florin Cristian Voicu, Joseph Hadad, Ciprian Nicolescu, Octavian Oprea. În cadrul festivalului, participanții vor avea ocazia de a gusta preparate din bucătării internaționale, precum România, Spania, Italia, USA – Hawai, Japonia, Thailanda, India, Moldova, Belgia și Franța.

În 2016, festivalul, aflat la prima ediție, a adunat la un loc peste 50 de restaurante și proiecte culinare, 10 reprezentații muzicale live ale artiștilor locali de renume și peste 20.000 de pasionați de gastronomie, iar anul acesta își propune să depășească cifrele de anul trecut.

Cei interesați au ocazia să viziteze cele cinci zone principale de interes și anume: Street Food, Fine Dining & Urban Contemporary, International Cuisine, Romanian Gastronomy și Barbeque. Pe lângă acestea, participanții mai pot degusta bunătăți și alte zone tematice, cum sunt: Ice Cream & Sweets Corner, World of Beers, Wine & Sparkling, Coffee & Tea sau Cocktail Lounge.

Festivalul se va desfășura conform următorului program: vineri, între orele 16:00 și 23:00, sâmbătă și duminică între orele 13:00 și 23:00.

În zilelele de sâmbătă și duminică, de la ora 17:00, copiii vor putea participa în cadrul unor cursuri gratuite de bune maniere la masă, desfășurate în aer liber și oferite de Ecolage, prima școală de bune maniere din România.

Participanții vor putea completa mâncărurile gourmet cu acorduri de blues, jazz, electro, swing, dance etc., iar pe scenă vor avea loc reprezentări muzicale ale artiștilor locali. Artiștii (vineri – Mara & Band, sâmbătă – Breeze și duminică – Irina Sârbu & Band) vor concerta începând cu ora 21.00, iar în timpul zilelor de sâmbătă și duminică atmosfera va fi întreținută, de Gabriel Balase și Emil Poke.

Pentru mai multe informații despre eveniment sau desfășurarea acestuia, vă invităm să vizitați site-ul oficial al festivalului: www.gourmetfestival.ro sau pagina de Facebook www.facebook.ro/gourmetfestivalromania.  

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram