Depresia a devenit în ultimii ani una dintre cele mai de temut suferinţe, atât la nivelul tinerilor, cât şi la nivelul persoanelor în vârstă.
Un studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii relevă faptul că peste 120 de milioane de personae de pe întreg globul pământesc suferă de depresie. În Europa, din 1000 de adulţi, 58 prezintă tulburări depresive majore. Cifrele fiind atât de îngrijorătoare i-a determinat pe medicii de specialitate să facă din această boală una dintre cele mai studiate afecţiuni psihice. Şi cu toate eforturile depuse de cercetători, cauzele depresiei nu au putut fi elucidate pe deplin.
In Europa, din 1000 de adulti, 58 prezinta tulburare depresiva majora (adica 33,4 milioane de persoane).
Principalele cauze sunt cele psihologice şi cele sociale. La un sfert din cazurile cercetate, primul episod depresiv se produce ca o reacţie la un eveniment de viaţă negativ. Chiar dacă starea pare că revine la normal, ulterior însă, episoadele se pot repeta fără nicio cauză aparentă.
Depresia adolescenților
În cazul unui adolescent, depresia se poate manifesta foarte diferit de cea a adulţilor. Trecerea prin pubertate, corpul şi creierul suferă o serie de transformări. Simptomele vin şi dispar şi sunt de scurta durată, iar pe măsură ce adolescentul îşi găseşte un echilibru, strările ajung să dispară, iar la maturitate se ameliorează definitive.
Depresia adolescenților se poate manifesta foarte diferit de cea a adulților. Astfel la adolescenți apar foarte frecvent simptome depresie precum:
- Iritabilitate și furie
- Dureri inexplicabile și disconfort
- Sensibilitate extremă la critici
- Îndepărtarea de unele persoane
Depresia bunicilor
Imaginea bunicilor trezește în fiecare dintre noi un sentiment plăcut şi foarte multe amintiri. În virtutea acestor amintiri, la rândul nostrum suntem datori să le purtăm de grijă atunci când capriciile vârstei încep să se manifeste, iar unul dintre acestea este și depresia.
Aşa cum arătam mai sus, potrivit statisticilor europene, 12,3% dintre persoanele de peste 65 de ani au depresie, iar în ţara noastră, potrivit unui raport al Institutului de Statistică, 2% dintre vârstnicii români sunt depresivi. Din nefericire, tot datele arată că doar 10% dintre bunicii noștri primesc tratamentul de care au nevoie.
Cum îi recunoaşte pe bunici că au o stare de nelinişte.
· O stare de tristețe și apatie
· Singurătate și sentimentul de inutilitate
· Sentimentul de excludere din viața copiilor
· Retragerea din activitățile familiale sau din comunitatea de prieteni
· Reducerea sau absența motivației de a face activitățile zilnice
· Dificultăți de concentrare sau probleme de memorie
· Confuzie
· Starea de sănătate. O stare de disconform o creează şi vederea. Studiile arată că peste 70% dintre persoanele de pe 65 de ani vor dezvolta cataracta, lucru care dă o stare de nervozitate în rândul bunicilor noştri. Acesta este momentul în care este indicat un consult oftalmologic şi evident operaţia.
Operaţia de cataractă presupune înlocuirea cristalinului cataractat cu unul artificial. Operaţia este foarte simplă, durează câteva minute, iar după intervenţie, pacientul poate fi externat.
tarancutaurbana@gmail.com
I constantly emailed this weblog post page to all my contacts, for
the reason that if like to read it next my friends will too.
Your content articles or blog posts are inventive. I’m wanting ahead to analyzing the plethora of posting content that you have connected beneath. Thumbs up! betflik
When playing a game where you can make money online, such as slot online it helps to have a consistent connection.