Menu

Dezinfectarea băii și a bucătăriei – stresul nostru zilnic

Știţi care este cea mai mică și aglomerată încăpere din casă? Exact, aţi ghicit, baia. Studiile arată că 74% din băile europene au sub şapte metri pătraţi. Cu toate acestea petrecem mai mult de 535 zile din viață în baie. Această mică încăpere o folosim nu doar pentru scopul practic, ci ne relaxăm, medităm, ne pregătim pentru diverse evenimente. Dar nu trebuie să uităm că un loc atât de mic are mereu probleme – umezeală, bacterii, mirosuri neplăcute, drept pentru care trebuie să fim atenţi la dezinfectarea ei. În cazul băii și al bucătăriei, există câteva zone vulnerabile pentru microbi.

 

Clanțele ușilor trebuie dezinfectate cât mai des. Pentru asta poţi folosi produse pentru igiena mâinii pe bază de alcool, șervețele antibacteriene sau detergenți care dețin proprietăți de curățare, săpun anti microbian, care conține agent antiseptic cu o concentrație mare, pentru a inactiva microorganismele şi detergenți care dețin proprietăți de curățare.

Robinetul și sitele chiuvetelor este recomandat să fie curățate cu soluții speciale care protejează suprafețele metalice sau din inox și care, în același timp, dezinfectează. De asemenea, pentru curățare eficientă, poți turna apă fiartă în chiuvete, după fiecare curățare a vaselor.

Garnitura de pe ușa frigiderului, dar și mânerul pot fi o sursă pentru dezvoltarea bacteriilor, paraziților sau ciupercilor. Le poți dezinfecta folosind soluții cu alcool sau poți folosi un amestec de apă și ulei esențial de arbore de ceai. Pentru a nu afecta funcționalitatea frigiderului, usucă bine garniturile și unge-le cu câteva picături de ulei pentru a le menține moi. La fel de importantă este şi lada frigorifica. Aceasta trebuie dezinfectată permanent., după aceleaşi reguli precum frigiderul.

Espressorul de cafea, mai exact rezervorul de apă al acestuia. Specialiştii spun că rezervorul poate aduna microbi, de aceea este bine să îl dezinfectezi cu o soluție pe bază de alcool, o dată pe săptămână.

Găleata pentru gunoi trebuie spălată cu dezinfectant, o dată pe săptămână.

Prosopul de bucătărie – spală-l cât mai des la temperaturi de peste 60 de grade Celsius  și schimbă-l de fiecare dată când ai ocazia;

În cazul lavetelor pe care le folosim pentru a şterge diverse lucruri adună şi ele tot felul de bacterii, așa că trebuie schimbate imediat cum se uzează.

 

 

Baia, precum bucătăria trebuie să beneficieze permanent de o curăţenie. De la bureţii de duş până la aparatele de igienă personală. De exemplu, aparatul de ras, epilatoare, peria de păr, placa de păr, ondulatorul şi multe altele.

Bureții pentru duș – unii specialiști recomandă schimbarea acestora la 3-6 săptămâni, depinde de tipul de burete pe care îl folosești;

Suportul pentru periuța de dinți – este recomandat să îl speli de două ori pe săptămână, cu apă fierbinte și săpun lichid;

Perdelele de duș – recomandate sunt cele din material textil, care poate fi curățat la mașina de spălat, la temperaturi ridicate, cel puțin o spălare pe lună;

Vasul de toaletă împreună cu capacul – dezinfectează-le cât mai des, folosind o soluție pe bază de clor sau care conține agent antiseptic cu o concentrație mare pentru a inactiva microorganismele.

 

Gata! Acum te poți bucura de o baie curată și dezinfectată. Punând în aplicare toate aceste măsuri, casa ta cu siguranță va străluci de curățenie și îți va oferi atât siguranță, confort, cât și sănătate.

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram