Discovey România te duce în atelierul lutierului Vasile Mare

O viaţă întreagă petrecută pentru sunete. Mâinile i-au modelat sute de viori iar sufletul i-a vibrat la fiecare notă clară izvorâtă din munca lui. Lutierul Vasile Mare creează cu mare complexitate şi fineţe viori pentru maeştri ce răsună în marile săli de concert din întreaga lume.

vioara 1

 

vioara 2

 

vioara 3

 

vioara 4

Instrumentele maestrului Mare Vasile sunt foarte apreciate de instrumentiști din întreaga lume pentru sunetul deosebit. Se cântă cu multă ușurință și au un timbru plăcut, cald.

Lutierul Vasile Mare nu a făcut din confecționarea viorilor o afacere, ci o sursă de trai. Față de cei care au fabrici mari, cu zeci și chiar sute de angajați, Mare este, paradoxal, foarte mic. „Viorile pe care le vând îmi asigură un trai decent. Am o asociație familială și construiesc 15 viori pe an. Viorile de maestru se vând cu prețuri foarte diferite, în funcție de calitatea execuției, de renumele lutierului, așa că nu pot face o medie a prețului”, povestește Mare, adăugând că a vândut instrumente și pentru 1.000 de euro, dar și pentru 2.500.

Îi poți vizita atelierul în cadrul excursiei „Explorează România pe județe”, organizată de agenția Exploratist în colaborare cu Discovery România în perioada 27-29 martie.

Te poți înscrie aici

One thought on “Discovey România te duce în atelierul lutierului Vasile Mare

Comments are closed.