Menu

Dr. Anca Daniela Raiciu: bolile de sezon, ameliorate cu ajutorul gemoterapiei

A sosit toamna, a apărut şi gripa. Aşa că, boli de sezon – gripa, laringita, sinuzita, bronşita şi chiar pneumonia îşi fac locul printre comunităţile noastre.

”Anotimpul toamna nu mai este cum era odată, în sensul de a avea o desfășurare liniară. După trei zile cu temperaturi prea ridicate pentru anotimpul în care ne aflăm, urmează două extrem de friguroase și apoi o zi cu vânturi ca în deșert. Este noua realitate climatică căreia trebuie să-i facem față, în condițiile în care expunerea la frig, umezeală, diferențele bruște de temperatură și presiune atmosferică împreună cu noxele și praful slăbesc puterea noastră de apărare și astfel putem dezvolta episoade neașteptate de rino-sinuzită”, avertizează Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie şi lector universitar la Facultatea de Farmacie Titu Maiorescu..

 

Cum avem grijă de imunitatea noastră cu ajutorul gemoterapiei?

Gemoterapia este cea mai nouă și mai tânără ramură a fitoterapiei. Gemoterapia are la bază extractele proaspete din ţesuturi tinere ale plantelor, din muguri, mlădițe, boboci și alte țesuturi tinere. Fiecare mlădiţă, fiecare mugur conţine o concentraţie mult mai mare de substanţe active decât planta adultă.

 

 

Dr. Anca Daniela Raiciu recomandă folosirea uleiurilor naturale de eucalipt, mentă și brad. De asemenea, recomandă şi suplimentele pe bază de echinaceea, o plantă despre ale cărei efecte extraordinare au căzut de acord medicii alopați, farmaciștii, fitoterapeuții, cercetătorii în domeniul plantelor medicinale.

„Echinaceea chiar ajută la reducerea simptomelor răcelii, dar previne și infectarea cu anumite virusuri care produc răcelile. Peste 60% dintre cei care iau echinaceea nu răcesc deloc în timpul sezonului rece”, spune dr Anca Daniela Raiciu.

 

 

Prezentă la emisiunea „Dar şi Har” de la Antena 3, dr. Anca Daniela Raiciu a spus că gemoterapia este mult mai eficientă pentru a ameliora o serie de afecţiuni, cum ar fi migrenele. „Pentru migrene, există rozmarinul, mlădiţele de rozmarin, dar mai putem adăuga şi mlădiţele de mur şi zmeur. Dacă discutăm de perioada toamnă – iarnă putem utiliza extractul glicerinohidroalcoolic din mugur de mlădiţe de salcie. Pentru imunitate mai putem folosi uleiul de cătină albă, obţinut prin presare la rece”.

 

 

HOFIGAL a conceput și fabricat o serie de produse care previn infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare sau care pot diminua riscul complicațiilor, în cazul rino-sinuzitei acute.

În ceea ce priveşte alergiile de toamnă, dr. Anca Daniela Raiciu spune că putem folosi spirulina cremă sau uleiul de nuc sau ulm în cazul exemelor uşoare.

 

Sfaturile dr Anca Daniela Raiciu le găsiţi şi pe pagina Anca Daniela Raiciu pentru Sanatate.

De asemenea, toate produsele menţionate mai sus pot fi comandate online sau cumpărate de la farmaciile HOFIGAL din toată țara, din farmaciile partenere, dar şi din Farmacia Cleofarm.

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram