Menu

Dr. Anca Daniela Raiciu, despre Gonartroza | Cauze • Simptome • Diagnosticare • Tratament

Distrugerea progresivă a cartilajului articular apare odată cu înaintarea în vârstă. Gonartroza este afecţiunea cronică a genunchiului, este o boală cu debut lent, iar simptomul principal este durerea la nivelul genunchiului. Rotula nu mai stă pe poziţia corectă, iar durerea devine insuportabilă.

 

 

Doctorul în farmacie și specialist în gemoterapie, Anca Daniela Raiciulector universitar la Facultatea de Farmacie Titu Maiorescu

a explicat într-un interviu acordat site-ului

http://aquiahora.ro că  gemoterapia are soluții, și că pot fi stabilite scheme de tratament care duc la ameliorarea gonartrozei.

 


Ce este gemoterapia?


”Gemoterapia este o ramură a bioterapiei, o metodă de tratament care folosește extractele din ţesuturi vegetale embrionare proaspete – muguri, ramuri tinere, scoarţa ramurilor tinere, amenţi, seminţe, radicele, plantule.

Această metodă de terapie era puțin utilizată până în urmă cu câţiva ani, dar astăzi în plină ascensiune în întreaga lume. De fapt, terapia cu extracte din ţesuturi vegetale embrionare nu este nouă. Nou, este doar principiul stabilităţii nelimitate a componentelor bioactive prezente în extractul glicerino-alcoolic la concentraţii mari şi eliberarea şi restaurarea activităţii biologice a acestora prin diluare, procedeu ce permite păstrarea în timp a produsului gemoderivat”.


Care sunt cauzele gonartrozei?


Gonartrozasau artroza genunchiului. Diagnosticarea gonartrozei se realizează de către medicul ortoped care va efectua un examen clinic complet. Printre cauze se numără: factorii genetice, vârsta, sexul, traumatisme nevindecate, obezitate. Gonartroza este o problemă de sănătate importantă ce afectează peste 60% dintre persoanele trecute de 65 de ani.

„Pentru confirmarea diagnosticului medicul va solicita efectuarea unei radiografii a genunchiului pentru a vedea dacă există modificări ale articulaţiei sau dacă există malformaţii congenitale. Ameliorarea gonartrozei se poate realiza şi cu ajutorul procedurilor nechirurgicale: kinetoterapie, scăderea în greutate, schimbarea activităţilor, folosirea ortezelor şi a dispozitivelor ajutătoare la mers”.


Cum acționează gemoderivatul?


„Administrarea acestor preparate realizează un – drenaj biologic –  prin care se elimină substanţele nocive produse în ţesuturi sau introduse în organism şi astfel se restaurează echilibrul biologic perturbat al organismului uman – și începe să ruleze acțiunea de vindecare cu care corpul omenesc este înzestrat.

Gemoderivatele conțin factori de creştere, enzime, proteine sau alte substanţe esenţiale în procesul embriogenezei la plante, substanţe care posedă o activitate biologică semnificativă asupra organismului uman. Potenţialul lor curativo-profilactic în diverse afecţiuni este cert, și doresc să subliniez, complet neinvaziv!”


De ce gemoderivate sub formă demonodoze?


„Prin utilizarea  acestei metode moderne de condiţionare sub formă de monodoze se elimină închiderea şi deschiderea flaconului cu produs – gest care comportă riscul de alterare în contact cu aerul. Știți prea bine ce se întâmplă atunci când pacienții își dozează singuri medicația: se pot naște cu ușurință erori, manipularea poate cauza pierderi de produs, administrarea gemoderivatelor necesitând o atenție sporită, pentru că dozele trebuie respectate cu strictețe. 

Aceste monodoze oferă posibilitatea realizării unor scheme de tratament complexe prin asocierea mai multor gemoderivate, precum şi un tratament constant. Gemoderivatele sunt lipsite de efecte secundare, nu au  restricţii sau contraindicaţii, se pot folosi timp îndelungat şi la  toate grupele de vârstă, în timp ce în fitoterapie trebuie ştiut că unele plante medicinale pot avea efecte nedorite când nu sunt dozate!”


Cum se administrează monodozele?


„Monodozele sunt bine dozate din punct de vedere al numărului de picături şi înainte de folosire se diluează cu puţină apă. Preparatul astfel diluat se agită, se soarbe lent şi se ţine cât mai mult în gură pentru favorizarea absorbţiei prin mucoasa bucală. De obicei administrarea preparatului gemoterapic trebuie făcută cu un sfert de oră înainte de masă”.


Este tratamentul naturist cel mai adecvat acestei afecțiuni?


”În ultimele decenii gemoterapia a primit un impuls major în ţări precum Franţa, Belgia, Germania, Marea Britanie, Italia, iar recent paşi importanţi se realizează şi la noi în ţară. Mă bucur enorm să constat cât este de inteligent publicul și cât de mult își dorește să găsească soluții cât mai ”curate”, mai lipsite de toxicitate pentru diversele afecțiuni cu care se confruntă.  Găsesc că este remarcabil faptul că lipsa de toxicitate a gemoderivatelor permite  medicului, înainte de instituirea oricăror tratamente, prescrierea acestora eventual şi în asociere cu terapia homeopată, în scopul obţinerii detoxifierii generale şi restabilirii unei reactivităţi normale a organismului. Gemoderivatele pot fi recomandate ca remedii cu acţiune proprie, dar şi sub formă de adjuvante ale terapiei alopate, cu rezultate benefice. Pe parcursul unei zile gemoderivatele se pot administra singure sau în asociere, pentru obţinerea unei acţiuni farmacologice complexe”.


Care este diferența între fitoterapie și gemoterapie?


„În timp ce fitoterapia tradiţională foloseşte preparate obţinute din planta întreagă sau anumite părţi ale acesteia, cum ar rădăcină, frunze, flori, fructe, seminţe, gemoterapia porneşte de la ţesuturi vegetale embrionare care sunt supuse macerării gliceroalcoolice. O altă caracteristică ce deosebeşte gemoterapia de fitoterapie este faptul că plantele medicinale se adresează în general întregului organism uman prin substanţele pe care le conţin, şi nu numai unui anumit organ, în timp ce gemoderivatele prezintă un organotropism pronunţat care asigură o intervenţie ţintită a acţiunii terapeutice la nivel celular!”

 


Ameliorează gemoderivatele gonartroza?


1. Extractul glicerinohidroalcoolic din muguri de pin de la HOFIGAL sub formă de monodoze, care are  proprietăţi de regenerare a țesutului osos si cartilaginos, este un produs natural cu valoare biologică complexă, dinamică și unitară. Susține funcționarea normală a sistemului osteo-articular, are efect remineralizant, favorizează consolidarea fracturilor, participă la regenerarea și îmbunătățirea mobilității articulațiilor, protejează articulațiile la persoanele in vârstă, este benefic în modificări ale articulațiilor cauzate de procesul de îmbătrânire și în perioada post menopauză, care adesea se asociază cu reducerea densității minerale osoase.

 

2. Extractul glicerinohidroalcoolic din muguri de coacaz negru, marca HOFIGAL, are la rândul său o acţiune benefică asupra aparatului osteoarticular, combinat cu proprietăți de stimulare a corticosuprarenalei pentru secreția hormonilor corticosteroizi, de reducere a VSH-ului, de creștere a rezistenței la frig a persoanelor sensibile.

 

3. Extractul glicerinohidroalcoolic din mladite de maces, care este un tonic general, cu acțiune benefică asupra sistemului osos ce  stimulează imunitatea, reglează echilibrul mineralelor la nivelul țesutului osos, și favorizează remineralizarea oaselor, ajutând la restabilirea densității osoase.

 

4. Extractul glicerinohidroalcoolic din muguri de vita de vie, un excelent imunostimulator, care se alătură și el listei de gemoderivate ce ameliorează gonartrozele.  Protejează articulațiile persoanelor cu vârsta peste 40 ani, fiind benefic și pentru persoanele cu modificări funcționale ale articulațiilor cauzate de procesul de îmbătrânire sau în perioada de menopauză.

 

 


 

Important!

Extractele glicerohidroalcoolice nu prezintă toxicitate intrinsecă şi extrinsecă, sunt uşor de administrat şi pot fi prescrise individual şi în asociere, dar şi în combinaţie cu remedii din fitoterapia tradiţională sau cu alte produse medicamentoase.

Înainte de prescrierea şi administrarea oricărui remediu gemoterapic trebuie realizată o evaluare atentă a pacientului la medicul specialist pentru formularea unui diagnostic corect şi stabilirea unei conduite terapeutice adecvate.

 

De unde putem cumpăra sau comanda

Atât ceaiul de măceșe, cât și alte produse naturiste pot fi comandate online sau cumpărate de la farmaciile HOFIGAL din toată țara, din farmaciile partenere, dar şi din Farmacia Cleofarm.

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram