Menu

Dr. Anca Daniela Raiciu ne atenţionează: menopauza nu este o boală!

În primul rând menopauza nu este o boală, ci un fenomen fiziologic întâlnit la toate femeile. Menopauza se instalează între 40 şi 55 de ani.

În România, vârsta medie de apariţie a menopauzei este de 49 de ani. După modalitatea de instalare, menopauza poate fi naturală sau artificială (după o intervenţie chirurgicală).

 

Menopauza

Diagnosticul de menopauză se pune retrospectiv, după un an de lipsă a menstruaţiilor.

Etapele menopauzei:

1. Premenopauza

Cu o durata de 4-6 ani este o perioadă de tranziție caracterizată prin diminuarea și apoi dispariția fertilității. Ciclurile menstruale devin neregulate, crește frecvența ciclurilor

2. Menopauza propriu-zisă corespunde opririi definitive a menstruațiilor

3. Postmenopauza

Se întinde pe o perioadă de 2-6 ani după oprirea menstrelor, până la încetarea completă a activității funcționale ovariene.

 

 

 

Anca Daniela Raiciu,  doctor în farmacie şi lector universitar la Facultatea de Farmacie Titu Maiorescu ne sfătuiește să ne facem din plante principalul nostru aliat și ne recomandă câteva dintre cele mai eficiente suplimente alimentare:

‘’Într-adevăr menopauza aduce foarte multe schimbări în viața femeii, dar acestea trebuie gestionate cu calm, pentru a ne putea păstra ritmul de viață în care suntem angajate și pentru a putea face față atât îndatoririlor noastre sociale cât și celor personale”.

 

Totodată, dr. Anca Daniela Raiciu ne-a împărtășit 5 secrete pentru a gestiona inteligent și eficace această perioadă naturală și fiziologică din viața unei femei.

 

1. Dormi bine!

Ca să arăți bine ți să te simți bine trebuie să dormi. Nopțile pot fi chinuitoare deoarece menopauza este însoțită de insidioasele insomnii, dar o poți trata cu passiflora și valeriană. Dacă te privezi de somn vei arăta rău și te vei simți deprimată și fără putere.

 

2. Bea apă!

Setea este un avanpost al bolii și mulți suferim din cauză că celulele noastre sunt însetate fără să știm! De fapt, setea este țipătul corpului și apare când corpul este deshidratat deja. O stare bună de sănătate este probată de o urină galben pal.

 

 

3. Nici o zi fără vitamine!

Vitaminele ne alimentează celulele și ne ajută atât pe dinăuntru cât și pe dinafară. Fără ele pielea nu se menține sănătoasă, iar ridurile îți vor accentua vârsta. Pentru o piele de vedetă află ce alimente trebuie să pui în coș.

 

 4. Fă mișcare!

O oră de mișcare pe zi reduce riscul de cancer mamar și eliberează endorfinele de care ai nevoie să te simți tânără și plină de viață. Așa că fă orice fel de mișcare îți este la îndemână: plimbare, alergare, înot, dans de societate, etc.

 

5. Apelează la tratamentele naturale!

În consecință nu trebuie să ne lipsească ceaiul de păducel, polivitaminele naturale cu calciu şi magneziu şi uleiul de salvie.

 

„Și mai este ceva ce nu trebuie să lipsească, adaugă dr. Anca Daniela Raiciu adaugă: „încrederea că o nouă zi vine cu daruri minunate pentru fiecare dintre noi!’’

 

Sfaturile  doctorului în farmacie, Anca Daniela Raiciu le găsiţi şi aici.

 

Suplimente, uleiuri, ceaiuri pot fi comandate online sau cumpărate de la farmaciile HOFIGAL din toată țara și din farmaciile partenere, dar şi din farmacia Cleofarm.

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram