dr. Anca Daniela Raiciu ne învaţă cum să nu lăsam părul să îmbătrânească

Un păr sănătos şi frumos este un păr îngrijit. Zilnic trebuie să îi acorzi atenţie părului tău pentru a arăta întotdeauna impecabil, iar feminitatea este legată în mare măsură de păr și frumusețea lui.

Din cauza poluării, a lipsei unor minerale esențiale din alimentație, produselor cosmetice inadecvate și vopselurilor chimice, firul de păr se degradează încontinuu, devine tern și fără viață și constituie prilej de nemulțumire.

Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie şi lector universitar la Facultatea de Farmacie Titu Maiorescu ne ajută să înțelegem cum să păstram sănătatea scalpului și ce produse de îngrijire ne revitalizează părul.

 

 

„De-a lungul timpului părul devine din ce în ce mai subţire, mai ales ce înaintăm în vârstă. De aceea este nevoie să îngrijim părul mai ales cu ajutorul unor plante medicinale şi aromatice. Ca și tenul, și părul îmbătrânește, aspect care nu e ireversibil dacă te întorci către produsele naturale, blânde cu părul și care exercită un efect de hrănire și de tonifiere a acestuia”.

 

Dr. Anca Daniela Raiciu ne mai recomandă ca părul să fie tăiat câțiva milimetri în fiecare lună.

„Acest gest simplu ajută la regenerare și cheratinizare și împiedică despicarea firului. Este un lucru constatat științific că pe măsură ce îmbătrânim, foliculii de păr produc un fir din ce în ce mai subțire și mai slăbit”.

 

 

De asemenea, „variațiile hormonale atât de des întâlnite mai ales la fete și la femei, pot afecta și ele părul care devine mai casant și se rupe mai ușor”.

Un alt sfat bine venit este cel referitor la îngrijirea părului. Spală părul cu şamponul 5 R care conține extract de urzică, muşeţel, mesteacăn și coenzima Q10. O componentă extrem de valoroasă a acestui șampon este brusturele un fortifiant de excepție al firului de păr.

Ținând cont de această realitate, cercetătorii de la Hofigal au inovat două produse cosmetice: un șampon și un balsam care se folosesc consecutiv, vreme de cel puțin 3-6 luni pentru o regenerare completă.

„Acest șampon combate mătreața dacă există, și are rol profilactic în apariția sa, dar efectul cel mai puternic este acela de stimulare a creșterii părului. Produce un efect antiinflamator și cicatrizant asupra pielii capului pe care o tratează cu în profunzime și acționează totodată și ca un analgezic.

Apoi se aplică balsamul pentru păr cu coenzima Q10, un produs revoluționar pe bază de gemoderivate. Balsamul gândit de cercetătorii HOFIGAL este un produs natural care conține principii active extrase din muguri şi mlădiţe de plantă tânără, într-o concentrație ridicată. Produsul netezește firul aspru și greu de pieptănat, recondiţionează părul degradat şi vopsit și permite realizarea oricărei coafuri, chiar și a uneia spectaculoase. Folosind constant această mini-linie de produse obții un păr revitalizat și strălucitor datorită extractelor naturale cu care l-ai hrănit, dar mai ales sănătos”, ne asigură Anca Daniela Raiciu.

 

Sfaturile dr în farmacie, Anca Daniela Raiciu le găsiţi şi pe pagina Anca Daniela Raiciu pentru Sanatate

 

De asemenea, toate produsele menţionate mai sus pot fi comandate online sau cumpărate de la farmaciile HOFIGAL din toată țara, din farmaciile partenere, dar şi din Farmacia Cleofarm.

 

 

 

5 thoughts on “dr. Anca Daniela Raiciu ne învaţă cum să nu lăsam părul să îmbătrânească

 1. I believe what you wrote was very reasonable. But, think
  about this, what if you were to write a killer post title?

  I ain’t suggesting your information isn’t solid., but what if you added something to maybe get folk’s attention? I mean dr.
  Anca Daniela Raiciu ne învaţă cum să nu lăsam părul
  să îmbătrânească | is a little vanilla. You ought to peek
  at Yahoo’s front page and see how they write news headlines to
  grab viewers interested. You might try adding a video or a picture or two to grab
  people excited about everything’ve got to say.

  In my opinion, it might make your website a little livelier.

 2. Order diabetes drugs online without a prescription and save money.
  Money talks people! Cheapest place to buy diabetes drugs online without prescription
  Online pharmacy for diabetes meds in the USA, no prescription needed Online diabetes drugstore

Comments are closed.