Menu

Dr. Anca Daniela Raiciu ne spune cum scăpăm de acnee în mod sănătos

Acneea are un impact psihologic semnificativ asupra persoanelor care suferă de această boală, pentru mai mult de 56% dintre persoanele afectate de acnee imperfecţiunile pielii fiind sursa principala a complexelor fizice.

Peste 76% dintre adolescenţi au acnee

Adolescentii reprezintă segmentul de populaţie cel mai afectat de acnee: peste 76% dintre adolescenţii cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani au acnee, ei reprezentând 70% din pacienţii care consultă un medic dermatolog pentru acnee.

Fața este populată de puncte negre, albe și coșuri care pe lângă faptul că sunt inestetice, sunt o sursă permanentă de reapariție a infecției.

 

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice ne ajută să recunoaștem acneea:

O sa încep prin a atrage atenția, ca de fiecare dată, că o bună demachiere a feței și curățarea cu regularitate a acesteia dimineața și seara, este cea mai bună metodă de a igieniza pielea feței! Metoda se aplică încă de la vârsta adolescenței atât de către fete cât și de băieți, iar mamele trebuie să-și ajute copii adolescenți să înțeleagă rostul acestei rutine.

Examinează-ți cu atenție fața și dacă o să constați ca ai unul sau mai multe semne ca cele pe care le descriu mai jos, este posibil să ai acnee. Recomand să mergi la doctor pentru un diagnostic cert.

 

 

Iată care sunt semnele asupra cărora ne atrage atenția interlocutoarea noastră:

  • Coșurile arată ca mici protuberanțe care apar la suprafața pielii, adesea pline de puroi;
  • Punctele negre, așa cum sugerează și denumirea sunt mici formațiuni de culoare închisă, care apar din cauza unei acumulări de seboree și celule moarte. Acestea alcătuiesc un fel de ’’gunoi’’, care împiedică respirația celulei deoarece blochează porii. Identice cu acestea sunt punctele albe.
  • Chisturile care se formează fie imediat sub piele, fie mai în profunzime, cu o consistență fie lichidă, fie semi-solidă.

Pe piață există o sumedenie de produse care promit să te scape de această problemă, dar cele mai multe conțin ingredienți chimici care nu tratează în profunzime mergând la sursa problemei, ci mai degrabă usucă tenul și-l sensibilizează excesiv, creând terenul pentru apariția unor infecții noi, din aceeași categorie sau din categorii diferite.

Ștefan Manea, inginer chimist si directorul celei mai mari companii românești de produse pentru sănătate și frumusețe,  a gândit împreună cu divizia de cercetători ai HOFIGAL o serie de produse care vin în ajutorul persoanelor ce vor să trateze natural, neinvaziv, această problemă.

Schema fitoterapeutică pe care o recomandă este următoarea:

MagAnghinar – 2 comprimate de 3 ori pe zi, în timpul meselor;

Menolap – 4 capsule pe zi, după mese;

Acneogel – unguent care se aplică local, extern;

Gemoderivat din muguri de nuc, o monodoză pe zi;

Tinctură de Trei-frați-pătați, 40 de picături de 2 ori pe zi.

Georgiana Savu aduce completări referitoare la dieta potrivită pentru combaterea acestei afecțiuni. Nutriționistul AQUI AHORA recomandă ca dieta să meargă mână în mână cu tratamentul natural:

  • fără grăsimi animale sau grăsimi vegetale hidrogenate  – și mă refer aici la orice tip de margarină – carne roşie grasă, carne de pasăre cu pieliţă, toate cărnurile prăjite.
  • sunt interzise toate alimentele care conţin aditivi şi conservanţi, apele carbo-gazoase, ciocolata, alcoolul şi băuturile comerciale cu coloranţi şi arome artificiale.
  • medicamentele care conţin ioduri, la fel şi sarea iodată;
  • se recomandă urmărirea atentă a fiecărui aliment care activează apariţia acneei şi eliminarea acestuia cel puţin 2 luni;
  • este indicată apa de izvorapa plată sau cea obţinută prin filtrare.

 

Aceste produse pot fi cumpărate din farmaciile HOFIGAL din toată ţara, în farmacia Cleofarm dar le puteţi comanda şi online.

Farmacia Cleofarm, Şos. Colentina nr. 76, București, sector 2 telefon: 021 240 2853 program: Luni – Vineri 08.00 – 19.30; Sâmbătă 08.00 – 14.00; Duminică – Închis

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram