Menu

Dr. Anca Daniela Raiciu: Nu există boală care să nu-și aibă leac în natură!

”Faptul că nimic nu este mai important în viață decât sănătatea reprezintă o veche înțelepciune, de adevărul căreia ne convingem pe zi ce trece. Ce trebuie să facem ca să dobândim și să ne menținem această atât de prețioasă stare de sănătate este o întrebare care mi-a marcat sensul și cursul vieții”, mărturiseşte Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie, lector universitar la Facultatea de Medicină și specialist în câteva terapii alternative de forță.

”Nu există zi să nu primesc întrebări referitoare la modul în care ar trebui să prevenim o boală care antrenează tot efortul comunității științifice și nutriționale.

Despre rolul legumelor, fructelor, plantelor aromatice în sănătatea noastră dar şi informaţii despre lista scurtă a alimentelor și suplimentelor ce sprijină un stil de viață care evită cancerul, împreună cu câteva recomandări de preparare, așa încât să fie extrase maximum de principii benefice ne povesteşte Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie.

 

 

Nu există boală care să nu-și aibă leac în natură!

 

  • Nu ofer consultații medicale pe rețele sociale, iar persoanele care suferă de patologie oncologică trebuie să meargă la medicul specialist și să obțină diagnostic și recomandări de acolo, dar ca specialist în fitoterapie, aromoterapie și gemoterapie mă simt datoare să aduc la cunoștința semenilor informații care să sprijine profilaxia, să mențină sănătatea prin mijloace blânde, neinvazive, ieftine, ușor de accesat.

 

  • În opinia mea și a tuturor celor care activează în această industrie, nu există boală care să nu-și aibă leac în natură, există doar leacuri pe care noi nu le-am descoperit încă pentru că nu ne-am uitat unde trebuie sau care sunt atât de vechi încât sunt considerate vetuste și date pe nedrept uitării, ceea ce accentuează ignoranța noastră și scorul îmbolnăvirilor.

 

  • Sunt sfaturi simple, de bun simț, bazate pe descoperiri de ultimă oră sau pe descoperiri medicale mai vechi dar care au fost reconfirmate de studii recente desfășurate în laboratoare dintre cele mai prestigioase din întreaga lume. Să le luăm pe rând:

 

Ceaiul verde

         Studiile au arătat că ceaiul verde mărește efectul radioterapiei asupra celulelor canceroase. Această plantă este extrem de bogată în polifenoli care reduc formarea noilor vase de sânge de care are nevoie o tumoare pentru a se dezvolta și a forma metastaze. Puterea lui antioxidantă și de dezintoxicare activează anumite enzime din ficat care facilitează moartea celulelor canceroase prin binecunoscutul proces de apoptoză.

 

 

 

Rețineți: Pentru a-și elibera catehinele, trebuie să opăriți 2 grame de ceai verde timp de 10 minute. Se pot bea 3-4 cești pe zi, dar nu mai târziu de o oră de la preparare și de preferat în prima parte a zilei, mai ales dacă persoana este sensibilă la cafeina din acest gen de ceai.

 

 

 

Legume crucifere

            O altă moleculă puternic anticancerigenă și anume sulforafanul se găsește în banala varză și în surorile ei: varza de Bruxelles, bok choy – mai puțin folosit la noi în țară dar care se găsește în supermarketuri, varza chinezească, broccoli, conopidă. Acesta este capabil să elimine toxinele emise de către anumite substanțe carcinogene, împiedicând celulele aflate în stadiul precancerigen să se transforme în tumori maligne. Tot ea blochează fenomenul de angiogeneză, adică de creare de noi vase de sânge care hrănesc tumorile.

 

 

Rețineți: Dacă vreți să beneficiați de sulforafanul din varză și cruciferele aparținând acestei familii, evitați fierberea! Știu că varza este mai greu tolerată de unele persoane, de aceea ca recomandare de folosire sugerez ca aceasta să fie înăbușită sau călită rapid pentru câteva zeci de secunde într-o tigaie, cu puțin ulei de măsline.

 

Plante aromatice și mirodenii

           Îmi face întotdeauna o plăcere deosebită să vorbesc despre plante aromatice și mirodenii, întrucât le consider ca pe niște mici sipete ce ascund comori nemăsurate pentru sănătatea și starea noastră de bine.

Încurajez pe toți cei care prepară masa pentru ei și familiile lor să folosească următoarele plante aromatice atât la gătit cât și ca suplimente alimentare: rozmarin, cimbru, oregano, busuioc, mentă, toate extrem de bogate în uleiuri esențiale din familia terpenilor. Acestea stimulează moartea celulelor canceroase și reduc răspândirea acestora, blocând enzimele de care au nevoie pentru a invada țesuturile învecinate.

 

 

HOFIGAL, în ceea ce privește rozmarinul are mai multe suplimente alimentare care, integrate în dieta zilnică ajută la evitarea contractării unor boli și tulburări importante, dar mai ales prin consum regulat, fac parte dintr-un stil de viață anticancer.

Ceaiul ecologic de frunze de rozmarin, Tinctura de rozmarin, Uleiul volatil de rozmarin, Gemoderivat  din mlădițe de rozmarin

 

Toate aceste produse pot fi cumpărate din farmaciile HOFIGAL din toată ţara, în farmacia Cleofarm dar le puteţi comanda şi online.

 

Farmacia Cleofarm, Şos. Colentina nr. 76, București, sector 2 telefon: 021 240 2853 program: Luni – Vineri 08.00 – 19.30; Sâmbătă 08.00 – 14.00; Duminică – Închis

 

Roșiile

            Studiile arată că bărbații care au consumat suc de roșii de cel puțin două ori pe săptămână și care aveau deja cancer de prostată, au atins vârste mult mai înaintate, grație licopenului din această legumă, care este, de fapt, un fruct.Pentru a avea parte de o cantitate cu adevărat asimilabilă de licopen, roșiile trebuie să fie gătite și neapărat adăugat ulei de măsline. Puteți pune în cratița aflată pe foc și ceapă, usturoi, chimen, șofran, piper.

 

 

Ciupercile

         Toate ciupercile, dar mai ales shiitake, maitake, enoki, portobello și în top ciupercile stridie, conțin elemente care stimulează reproducerea și activitatea celulelor imunitare. În Japonia ele sunt utilizate în mod curent ca adjuvant al tratamentului chimioterapic.Cum le folosim? În ciorbe, supe, fripte la cuptor sau în tigaie, simple sau cu alte legume, alături de usturoi dacă se poate.

 

 

 

Alimente și suplimente cu seleniu și algele marine

             Dacă astăzi s-ar mai face agricultură organică legumele de pe masa noastră ar fi bogate în seleniu, dar nu este cazul! Cultivatul intensiv a epuizat seleniul din sol și acest oligolelement practic nu se mai găsește în cerealele și legumele europene.

 

  • Pentru a completa deficitele din hrana omului modern, divizia de cercetare de la HOFIGAL a creat un supliment de mare forță antioxidantă și anticanceroasă și mă refer la Se-Spirulin care conține pe lângă atât de importantul seleniu și spirulină, algă ce încetinește dezvoltarea cancerului, în special al celui de sân, prostată, colon, piele”.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram