Menu

Dr. Daniela Raiciu îți explică de ce te îngrași chiar dacă faci mișcare

Fiecare dintre noi face, în cursul unei zile, mai multă sau mai puţină mişcare fizică. Dar nu întotdeauna reuşim să facem suficient de multa mişcare pentru că aceasta să ne ajute efectiv. De cealaltă parte, unii dintre noi fac mişcare în exces şi din dorinţa de a slăbi, lucru care nu se realizează aşa cum ne-am aştepta.

 

Corpurile noastre sunt chimie. Nu-ți dinamita echilibrul hormonal!

„A face sport până te epuizezi, împingându-ți corpul la o suprasolicitare constantă, generează un efect contrar. Pe noi, femeile, natura ne-a făcut cu ceva în plus, și anume ne-a dat capacitatea de a procrea. Corpurile noastre sunt chimie, în primul rând. Acest lucru face ca echilibrul nostru hormonal să fie diferit de cel al bărbaților. Este ceea ce ne face să fim femei, în ultimă instanță. Estrogenul și progesteronul și corecta balanță dintre ele ne aduc starea de bine, strălucire în ochi, poftă de viață și o formă fizică bună. Dar atunci când faci efort fizic intens, de prea multe ori pe săptămână, fără să ții cont de limitele tale, nu faci altceva decât să dinamitezi echilibrul delicat al acestor hormoni. Rezultatul este cel care o exasperează pe cititoarea dvs. Știu, este nedrept să muncești mai mult și să obții rezultate mai proaste, motiv pentru care le îndemn pe doamne şi domnişoare  să facă sport mai inteligent, NU mai greu.

dr. în științe farmaceutice, Anca Daniela Raiciu

 

Daniela Raiciu alături de realizatorul tv Florentina Opriş

 

„45-60 de minute de activitate fizică zilnică, executată în ritmul tău propriu  – poate fi mers rapid, alergare ușoară, mers pe bandă, pilates, gimnastică acvatică – este suficient pentru a avea o musculatură tonifiată și pentru a arde caloriile în exces, dar mai ales pentru a menține echilibrul între estrogen și progesteron!  Sau poți face o oră de mișcare intensă pe săptămână alegând clasele care au un ritm mai alert și alte două ore de activitate fizică moderată. Ideal este să menții procentul de grăsime din corp la 21-24% din greutate, ceea ce se poate obține cu mișcare fizică moderată dar efectuată constant de-a lungul vieții și o hrană din care să nu lipsească fibrele, grăsimile sănătoase și proteinele. Cheia sănătății este la tine, important este să acționezi inteligent”

”Rețineți: țesutul adipos suplimentar deversează o cantitate excesivă de estrogeni în organism ceea ce poate favoriza creșterea unor tumori, iar țesutul adipos insuficient scade periculos nivelul estrogenului, ceea ce afectează întreaga arhitectură osoasă a corpului. Cheia stă în dozarea inteligentă a efortului, coroborat cu modul în care ne alimentăm”.

dr. în științe farmaceutice, Anca Daniela Raiciu

 

Suplimente alimentare care susțin echilibrul hormonal și te ajută să slăbești

Pentru un echilibru hormonal optim, atât la femei cât și la bărbați,  specialiștii recomandă două dintre cele mai vândute produse HOFIGAL, cea mai mare companie românească de pe piața suplimentelor alimentare,  ambele cu putere de corectare a deficiențelor ce apar la nivel hormonal și benefice în menținerea greutății normale:

Aceste produse pot fi cumpărate din farmaciile HOFIGAL din toată ţara, în farmacia Cleofarm dar le puteţi comanda şi online.

 

Farmacia Cleofarm, Şos. Colentina nr. 76, București, sector 2 telefon: 021 240 2853 program: Luni – Vineri 08.00 – 19.30; Sâmbătă 08.00 – 14.00; Duminică – Închis

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram