Menu

Dulceață de soc. Niciodată nu e prea târziu

Ceai de soc, tinctură de soc, socată, dulceață din flori de soc… și acum dulceață din boabe de soc.

Și dacă vă spun că acum 2 săptămâni am mâncat pentru prima dată? sau mai bine zis am auzit și mâncat pentru prima dată dulceață de soc 🙂

Așadar am decis că voi face și eu această dulceață pentru a nu-mi lipsi din casă, niciodată. Am descoperit o dulceață foarte fină, ușor aromată cu vanilie și cu un gust nemaipomenit. Am primit-o de la Băcănia Rod. Senzațională.

Este medicament și aliment în același timp. De acum înainte îi voi da mai multa atenție.

 

soc-4

 

M-am și documentat în ceea ce privește rețetele. Între timp, am descoperit că există și gem de soc.

La prima vedere, simplă ca bună ziua.

Pălăriile de soc bine coapte, se spală și se aleg bobițele. Măsurăm cu o cană cât soc avem și punem tot atâta zahăr (folosim aceeași cană). Se poate lăsa puțin să mai lase zeamă, dar se poate face și imediat. Se fierbe până se încheagă, având grijă să nu se lipească!

 

soc-3

 

soc

 

soc-2

 

soc-5

 

Fructele de soc fac parte dintre cele mai tentante și nemaipomenite fructe de pe pământ. În primul rând, prin culoarea violet, frumusețea lor vizuala este pur și simplu irezistibilă. Aceste bobite mici și minunate sunt dotate cu foarte multe substanțe nutritive ce ne conferă nenumărate beneficii asupra sănătății și frumuseții noastre. Fructele de soc au acțiune laxativă, vitaminizantă, mineralizantă, antinevralgica, antiseptică, diuretică. Fructele sunt utilizate mai ales în constipații.

Fructele se culeg în septembrie- octombrie, prin tăierea întregii inflorescențe. Se folosesc proaspete pentru diverse preparate sau se usucă la soare, cu fructele în sus. pe timp nefavorabil, uscarea se face la adăpost.

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram