Menu

Dulceața de trandafiri, rețetă ca a mamei. Amintirea mea din copilărie

Dulceață de gutuie, dulceață de nuci și dulceață de trandafiri! Toate aceste trei dulcețuri eu până deunăzi am crezut ca numai mama mea știe sa facă. Ale mamei erau cela mai bune, ale mamei erau unice. Toate aceste dulcețuri îmi aduc aminte de copilărie. Oriunde ascundea mama borcanele noi le găseam. Că dacă ar fi fost după noi nimic nu mai rămânea în câteva ore.

Anul asta nu voi mai lăsa trandafirii de dulceață să se scuture. Mi-am facut curaj, am încercat să-mi aduc aminte de cum făcea mama dulceața de trandafiri, m-aș și documentat, am găsit una identică și acum îmi fac curaj 🙂

3236b42279a38fadce2136328686f838

  • 200 de grame de petale de trandafiri
  • 300 de grame de zahăr tos
  • zeama de la 1 lămâie mare (sau 2 mai mici)
  • 150 de ml. de apă

1. Trandafirii se spală în baie de apă rece cât sunt întregi, scufundându-i complet și scuturându-i; apa se schimbă de 3-4 ori. Se zvântă trandafirii și se desprind petalele. Opțional, se poate rupe baza petalelor (de culoare albă) care este ceva mai tare.

petale-de-trandafiri-1

2. Se pun petalele într-un castron, se presară 2-3 linguri cu vârf de zahăr peste petalele de trandafiri și se masează energic cu degetele, până când petalele se umezesc și își pierd volumul, apoi se acoperă.

preparare-dulceata-de-trandafiri-1

3. Restul de zahar și apă se pun la fiert într-o crăticioară, împreună cu zeama de lămâie. După ce zahărul se dizolvă complet și siropul începe să facă spumă la suprafață, se adaugă toate petalele de trandafiri și se mai fierb împreună cateva minute, până când siropul se leagă ca pentru dulceață (o picătură de sirop picurată într-un pahar cu apa rece trebuie să formeze o bila cu consistență ușor gumată).

preparare-dulceata-de-trandafiri-2

4. Dulceața se pune la borcan.

dulceata

 

sursa: http://www.retetecalamama.ro

 

One comment

  1. Corina Smarandescu spune:

    Imi pare rau sa vad asta, dar reteta, modul de preparare si pozele inclusiv sunt de pe blogul Laurei Laurentiu. Fara nici o contributie din partea blogger-ului, si fara a se indica sursa.

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram