Menu

Echinaceea – echivalentul antibioticului în lumea vegetală

Echinaceea este o plantă perenă folosită de sute de ani ca remediu în medicina tradiţională. Face parte din aceeaşi familie cu arnica, gălbenelele şi muşeţelul. Recunoscută pentru eficiența sa în creșterea capacității de apărare a organismului față de diverşi agenți infecţioși, echinaceea este adesea considerată un antibiotic natural, puternic aliat al sistemului imunitar.

Echinaceea este cultivată și utilizată în scop medicinal, datorită proprietăților sale terapeutice: curăță sângele și sistemul limfatic, catalizează acțiunea celulelor albe și acționează eficient în cazul bolilor de plămâni, al gripei și virozelor. Această plantă minune are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale, motiv pentru care poate lupta împotriva oricărui fel de infecție microbiană. Efectele sale antipatogene se datorează unei combinații de elemente constitutive care includ flavonoide, polizaharide, fenoli, alkylamide și unele minerale cum ar fi cupru, potasiu, iod și fier, împreună cu vitaminele A, E si C.

 

 

Ceaiul de Echinacea este un supliment alimentar cu acţiune imunostimulatoare nespecifică – măreşte capacitatea de apărare a organismului faţă de infecţiile virale şi bacteriene;  este eficient în afecţiunile acute şi cronice ale aparatului respirator (gripă, guturai, angină, faringite, bronşite, laringite); are proprietăţi antiinflamatoare, antioxidante şi cicatrizante. Produsul este recomandat şi în perioadele cu risc de apariţie a infecţiilor gripale, în herpes recidivant cu episoade de erupţii cutaneo-mucoase frecvente, afte bucale, stomatite, infecţii cutanate bacteriene, psoriazis, infecţii ale tractului urinar, procese inflamatorii uro-genitale, infecţii cutanate bacteriene (în deosebi cele streptococice).

 

 

  • Combate răceala, gripa și infecţiile tractului respirator superior, întărind sistemul imunitar. În tratamentul răcelilor, al inflamaţiilor gâtului, al gripei şi bronşitei, se ia 1 linguriță de tinctură de echinaceea la fiecare 3 ore sau 1-2 capsule la fiecare 2-3 ore timp de 1-2 zile. Apoi se reduce doza la 2 linguri de tinctură sau 6 capsule pe zi.

  • Luptă împotriva virusului herpex simplex – echinaceea este un puternic agent antiviral împotriva acestui virus, cercetătorii descoperind că planta produce o creştere semnificativă a fagocitozei, un proces prin care corpurile străine organismului sunt distruse de celulele sistemului imunitar.

  • Tratează și previne afecțiunile hepatice.

 

Ceaiurile ecologice marca HOFIGAL sunt obţinute din plante ecologice ce provin din culturi proprii realizate conform normelor agriculturii ecologice.

  • înainte de însămânţare terenul pe care s-au cultivat plantele a fost supus unui plan de conversie de la agricultura convenţională la agricultura ecologică de minimum 2 ani;
  • seminţele folosite sunt certificate ca provenind de la plante ecologice;
  • produsul provine dintr-un mod de producţie ce exclude utilizarea produselor chimice de sinteză (pesticide, fungicide, ierbicide, îngrăşăminte)
  • culturile ecologice au fost certificate în urma inspecţiilor organismelor acreditate.
  • Termen de valabilitate: 2 ani.
  • Pulbere obtinuta din partile aeriene ale plantei Echinacea (Echinacea herba) certificata ecologic, ambalat in plicuri x 1 g.
  • Cutie plianta continand 25 plicuri a cate 1,0 g.

Inginerul chimist Ștefan Manea, director general HOFIGAL, cea mai puternică firmă românească de pe piața produselor naturale, spune că echinaceea a fost folosită pentru prima dată de indieni, care au obținut rezultate spectaculoase în tratarea cancerului, rezultate întărite de Institutul American de Oncologie.

’’Boli grave ca tifosul sau gonoreea au fost tratate pentru prima dată cu succes de către indieni care au descoperit că planta este excelentă pentru tratarea intoxicațiilor, dar mai ales pentru întărirea sistemului imunitar. Lor le datorăm primele observații asupra echinaceei și anume că are proprietăți analgezice, imunostimulatoare, antiinflamatoare, antitoxice’’

Inginer chimist Ștefan Manea

La rândul său doctor în farmacie Anca Daniela Raiciu, are cuvinte de laudă pentru doctorul de origine germană F. Meyer care este considerat adevăratul părinte al aplicării echinaceei în medicină.

’’Din hamei, pelin și echinaceea doctorul F. Meyer a obținut un elixir, care a fost considerat invenția secolului 20″.

Ulterior, toată lumea științifică a fost de acord că echinaceea este o plantă minune care poate fi utilizată într-o serie de afecțiuni dintre care: unguent sau împachetări cu planta proaspătă în cazul plăgilor, gingivite, paradontoze, herpes, infecții gripale, inflamații ale cavităților nazale, boli articulare și musculare, mâini crăpate, nefrite, tuse convulsivă și chiar psoriazis.

Aşadar, dacă eşti în căutarea unui supliment alimentar natural care să îţi stimuleze sistemul imunitar, în special in sezonul rece, capsulele cu extract de echinacea de la Hofigal sunt cele mai indicate. Ele susţin sistemul imunitar şi, în plus, diminuează simptomele infecţiilor de la nivelul căilor respiratorii superioare, precum şi simptomele herpesului sau oreionului. Capsulele cu echinacea de la Hofigal sunt recomandate şi în tratamentul infecţiilor urinare, ca tonic general în astenii sau în perioadele de convalescenţă. Pe scurt, suplimentul alimentar Echinacea de la Hofigal stimulează sistemul imunitar.

Toate aceste produse le găsiţi  în farmacia Cleofarm, în farmaciile Hofigal, dar le şi puteţi comanda online.

 

FARMACIA CLEOFARM, SOS. COLENTINA NR.76, SECTOR 2, BUCURESTI, telefon: 021 240 2853

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram