Menu

Faţa şi tenul sunt identitatea ta | Cum îngrijim tenul vara

În lunile călduroase de vară este necesar ca tenul nostru să îl menţinem curat, fără praf, transpiraţie. Toate acestea duc la apariţia coşurilor, aşa că este nevoie să ne spălăm pe faţă de cel puţin trei ori pe zi. Musai cu apă curată, fără nicio loţiune.

De asemenea, o dată sau de două ori pe săptămână, foloseşte un scrub adecvat tipului tău de piele pentru a curăţa tenul în profunzime.  Atenţie! Dacă tenul este gras ai nevoie de un scrub pe bază de busuioc sau apă de trandafiri, iar pentru un ten uscat poţi folosi un scrub pe bază de albuş de ou, lămâie sau turmenic.

 

 

5 sfaturi pentru un ten frumos

 

1. Foloseşte numai creme adecvate tenului tău

Cremele şi loţiunile pe care le folosim iarna nu sunt recomandate şi vara. Nu le pune deoparte, întrucât le poţi folosi pe zonele foarte uscateal pielii, cum ar fi picioarele. În timpul verii, tenul are nevoie de produse de îngrijire şi hidratare care să îi permit să respire, iar pentru asta sunt necesare loţiunile uşoare, cremele hidratante pe bază de apă sunt foarte bune pentru tenul uscat, iar cele pe bază de gel sunt indicate pentru tenul foarte gras.

 

2. Există trei principia de bază

Cele trei principia de bază care stau la baza unui ten curat şi sănătos sunt: curăţarea, tonidficarea şi hidratarea în fiecare seară înainte de a merge la culcare. Vara, din cauza transpiraţiei, porii se închid, iar pentru asta este nevoie de un tonifiant care să îi închidă. O masca de fata este şi ea printre cele mai indicate produse. Măştile  îndepărtează stratul de celule moarte acumulate la suprafaţa tenului, iar o  exfoliere pe săptămână este suficientă.

 

3. Produsele cu factor de protecţie solară nu trebuie să ne lipsească

În lunile de vară este vital să foloseşti produse de îngriire şi hidratare solară, care să te apere de razele ultraviolet. Pentru asta trebuie să alegi un produs cu factor de protecţie solară, sufficient cât să se absoarbă uşor în piele. De regulă aceste produse se folosesc cu 30 minute înainte să te expui la soare. În cazul în care mergi la plajă este nevoie să te dai cu loţiune şi după ce ieşi din apă.

 

4. Nu uita şi de remediile naturale

Lămâia şi roşia sunt cele mai eficiente în menţinerea unui ten proaspăt. De exemplu, poţi să congelezi într-un vas sucul lor, şi apoi să aplici cubul de gheaţă pe faţă, lăsând sucul să se usuce pe ten. Apoi te speli cu apă curată.

 

5. Ochii şi buzele

Ai grijă să îţi protejezi ochii cu ochelari de soare atunci când soarele este cel arzător, iar pentru buze foloseşte un balsam cu factor de protecţie. În privinţa ochilor, seara poţi folosi crema contur ochi care să calmeze senzaţia de discomfort şi iritaţie. Aceasta întărește biologic rezistența cutanată la agresiunile externe și crește pragul de toleranță al pielii sensibile.

 

Aşadar, nu uita că soarele, vântul, apa mării, deshidratarea, toate acestea joacă un rol care pot afecta supleţea şi elasticitatea tenului tău. Aveti grijă de tenul vostru şi să aveţi o vară frumoasă!

 

One comment

  1. Bianca spune:

    Multumesc mult pentru recomandari!

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram