Fermierii nu vor fi afectați de reducerea prețului la raft a laptelui

Fermierii români nu vor fi nevoiți să vândă mai ieftin laptele procesatorilor pentru a putea fi aplicată reducerea cu cel puţin 20% a preţului acestui produs la raft, a anunțat marți ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„S-a convenit să se facă reducerea la cele două produse, la lapte de 1,5% grăsime şi la lapte de 3,5% grăsime, nu la toate produsele”, a anunțat ministrul Agriculturii.

Am putut constata, spune ministrul, că există această preocupare şi iată că s-a materializat.

”Am solicitat (și convenit) cu retalierii, în prezenţa Consiliului Concurenţei, instituţia statului care urmăreşte implementarea acestei măsuri, să ne întâlnim săptămânal, iar până la sfârşitul săptămânii cei din comerţ ne-au asigurat că vor fi peste tot aceste reduceri, în aşa fel încât ţara să recunoască şi consumatorul să recunoască reducerea aceasta de care vorbeam”, a declarat Petre Daea.

Toţi retailerii din România au fost de acord să reducă, în mod voluntar, cu minimum 20%, preţul laptelui de provenienţă românească, de la 1 mai, a anunţat recent Consiliul Concurenţei. La rândul lor, fermierii s-au declarat nemulțumiți de această soluție și au amenințat cu încetarea activității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *