Fiziokinetoterapia indicată în cele 3 trimestre de sarcină

Când este indicat să facem kinetoterapie sau fizioterapie? Răspunsul este unul foarte simplu. Stilul de viață, ritmul cotidian pun deseori presiune pe noi, încât organismul se resimte din ce în ce mai des și din ce în ce mai devreme. Așa că unele dintre cele mai banale simptome pot să reprezinte primele semnale de alarmă, iar cele mai multe dintre ele sunt ușor de tratat. Kinetoterapie putem face și dacă am avut o fractură, dacă trebuie să ne recuperăm după o perioadă de imobilizare în ghips, orteză sau atelă, dacă am avut afecțiuni neurologice.

 

Programele speciale de recuperare medicală de kinetoterapie sunt special concepute ținând cont de constituția pacientului, vârsta, afecțiunea pe care o are, tipul de activitate pe care îl desfășoară, stadiul de evoluție a bolii, existența altor afecțiuni, iar fiecare pacient beneficiază individual de supraveghere de specialitate din partea unui kinetoterapeut.

Kinetoterapia pentru copii este destinată atât bebelușilor, copiilor de vârstă preșcolară cât și copiilor de vârstă școlară. Programele de kinetoterapie pentru copii se efectuează numai în urma unui diagnostic pus de medicul specialist neurolog, pediatru sau ortoped.

 

 

 

Din punctul de vedere al patologiei, prin kinetoterapie pentru copii, pot fi tratate :

  • afecțiuni ortopedice
  • deviații ale coloanei
  • afecțiuni neurologice

Un alt beneficiu al exercițiilor fizice este reprezentat de diminuarea durerilor lombare provocate de schimbarea centrului de greutate în cazul femeilor însărcinate. Aceste modificări posturale pot afecta desfășurarea normală a mișcărilor, ajungându-se astfel la solicitarea inadecvată a articulațiilor, fapt ce produce scăderea randamentului acestora. Consecința este apariția precoce a oboselii, pe care kinetoterapia o preîntâmpina. Fiziokinetoterapia pentru femeile însărcinate îmbunătățește sau menține starea de bine a gravidei, ajută la alinarea disconforturilor frecvente și pregătește organismul pentru travaliu și naștere.

 

Fiecare trimestru vine cu provocări diferite, iar procedurile specifice de fiziokinetoterapie recomandate de specialist te pregătesc să le treci cu brio peste eveniment.

  • În primele trei luni de sarcină se urmărește formarea deprinderilor favorabile unui psihic puternic, benefic nașterii, astfel că este necesar să pregătim organismul, pe plan somatic și mental, pentru marele eveniment.
  • După a 3-a lună de sarcină, se recomandă exercițiile de tip stretching, în special cele de mărire a diametrelor pelvine, și exerciții de autocontrol respirator.
  • Între a 6-a și a 9-a lună de sarcină, sistemul cardiorespirator e suprasolicitat de fătul care ajunge la o dimensiune semnificativă. Greutatea mai mare și mobilitatea articulară crescută fac efortul fizic mai greu de suportat. Intensitatea, volumul și durata efortului fizic se reduc treptat spre luna a 9-a, se mențin exercițiile ușoare ale membrelor și plimbările în aer liber.

 

Așadar, fie că e folosită direct în tratarea unor afecțiuni cronice sau traumatice, fie că e necesară în urma unei intervenții chirurgicale, pentru redobândirea mobilității, recuperarea medicală este o etapă esențială în tratamentul afecțiunilor neuro-musculo-scheletale.

 

 

 

 

24 thoughts on “Fiziokinetoterapia indicată în cele 3 trimestre de sarcină

  1. I have been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
    It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if
    all website owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more
    useful than ever before.

  2. Pingback: vegas slots free
  3. Pingback: free bonus slots
  4. Pingback: superman slots
  5. Pingback: best slots to play
  6. Pingback: pop slots free
  7. Pingback: vegas online slots
  8. Pingback: gay dating site
  9. Pingback: chat gay grstis
  10. Pingback: gay dating in ohio
  11. Pingback: gay chat sex
  12. Pingback: 3reconstruct

Comments are closed.