”Flori de ie” duce costumul tradițional românesc în Dubai

 

După experiența deosebită de anul trecut, când am petrecut ziua de 1 Decembrie în New York, în cadrul evenimentului Endless România, anul acesta, ”Flori de ie” își continuă misiunea propusă prin Endless România și va sărbători Ziua Națională a României în avans, pe 28 noiembrie a.c., în Dubai, la Jumeirah Beach Hotel, în cadrul unui eveniment special, organizat de către Consulatul General al României în Dubai.

Evenimentul va avea ca scop promovarea portului tradițional românesc prin expunerea de costume naționale tradiționale, precum și o prezentare a unor variante stilizate și modernizate de îi românești. Alături de noi o vom avea pe Brândușa Bordeianu, Make-up Artist, un suflet frumos, ce ne este mereu alături de-a lungul călătoriei noastre cu ”Flori de ie”.

”Flori de ie” este în momentul actual unul dintre cele mai cunoscute, și totodată, îndrăgite branduri ce promovează tradiția și arta populară românească peste tot în lume. După Londra, Viena, New York, Moscova, Abu Dhabi, Shanghai și nu numai, anul acesta, ”Flori de ie” își va lua zborul și către Dubai, cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite, locul unde elemente ale vechiului și ale noului se îmbină într-un mod fascinant.

În cadrul acestui eveniment, ”Flori de ie” va expune 10 costume populare tradiționale românești, reprezentative pentru colecția ”Flori de ie”, dar și 10 ținute moderne pentru a demonstra continuitatea portului popular românesc. Acestea vor fi expuse pe manechine care vor defila pe scenă. Fiecare costum popular tradițional va fi însoțit de note explicative, care, pe lângă datele tehnice (material, dată, zona etnografică de proveniență), vor prezența publicului ‘povestea’ fiecărei îi în parte. Atmosfera expoziției va fi completată vizual de proiecții video, iar auditiv, de un fundal muzical cu vechi înregistrări ale Mariei Tănase și alte cântece populare românești.

”Flori de ie” este un concept de suflet, pe care ne dorim să îl descopere cât mai mulți iubitori de artă, de tradiții românești și de frumos. Atât colecția de îi vechi, cât și piesele contemporane ce reproduc modelele autentice reprezintă o frântură din istoria neamului românesc, o poveste ce a dăinuit în timp, iar misiunea acestui proiect este aceea de a continua această poveste, de a o promova peste tot în lume și de a nu lăsa ca această comoară inestimabilă, ia românească, să se piardă odată cu trecerea timpului’

Recunoscut ca și un brand unic, care promovează poveștile neamului românesc, cusute atent și meșteșugite în ia românească, ”Flori de ie” a demonstrat în ultima perioadă, prin adaptarea ținutelor tradiționale la cerințele internaționale că ia românească poate deveni un obiect vestimentar în care se regăsesc tendințele fashion devenind astfel un obiect vestimentar urban foarte apreciat la nivel internațional.

Autenticitatea, atenția pentru detalii, pasiunea pentru handmade dar și cromatica deosebită au adus aprecieri generoase astfel încât, produsele ”Flori de ie” se reliefează distinctiv într-o manieră modernă.

Mai multe detalii găsiți aici.

7 thoughts on “”Flori de ie” duce costumul tradițional românesc în Dubai

 1. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our
  community. Your web site offered us with valuable info to
  work on. You’ve done a formidable job and our entire community will
  be thankful to you.

 2. Greate pieces. Keep posting such kind of info
  on your blog. Im really impressed by your blog.
  Hello there, You’ve performed an excellent job. I’ll certainly digg it and in my view suggest to my friends.

  I’m sure they will be benefited from this website.

Comments are closed.