Menu

Flori de pai, floare care înflorește și după ce ți-ai decorat casa cu ea

Florile de pai, Imortelele, Flori nemuritoare sau Heichrysum bracteautum denumire pe care au dobândit-o datorită faptului că își păstrează culoarea și forma pe timp îndelungat, sunt probabil cele mai populare flori nemuritoare. Se folosesc uscate în aranjamente sau coroane. 

floare de pai

Imortelele sunt flori mici, în diverse culori, formate din multe petale înguste.  Aceste flori au un aspect foarte plăcut chiar și atunci când sunt uscate, motiv pentru care pot fi recoltate și ținute în casă o vreme îndelungată. Recoltarea florilor se face atunci când acestea sunt pe jumătate înflorite. Imortelele vor înflori la capacitate maximă la câteva săptămâni după recoltare.

floare de pai 1

 

floare de pai 2

 

Este o plantă originară din America Centrala. Deși este o plantă anuala semințele se prind singure astfel că o dată semănată vei avea mai mulți ani floare de pai. Crește până la o înălțime de 30 de centimetri, frunzele sunt ovale verzi intens, iar plantele se tolerează unele pe altele dacă sunt semănate des, astfel că pot da o imagine vizuala excepțională grădinii.

Florile de imortele fac flori în iunie și rezistă până în octombrie. În grădină au nevoie de soare și apă, dar perioadele între stropiri pot fi lungi. Planta trebuie udată bine, până ce apa băltește, după care se poate lăsa și două săptămâni fără apă. De cele mai multe ori apa de ploaie îi este suficientă.

floare de pai 3

Floarea de pai suportă orice fel de sol, cu excepția celui mai puternic alcalin. Una din suferințele plantei fiind solul acid și udatul excesiv sau perioadele îndelungate de ploaie. Nu suportă gerul intens, deși are o mare capacitate de adaptare. Semințele de flori de imortele germinează de cele mai multe ori singure.

floare d pai 4

Poți stimula înflorirea în valuri a plantei dacă rupi din bobocii de floare, în cazul în care sunt prea mulți. Flori de imortele este o plantă puțin pretențioasă, ba mai mult, fiind iubitoare de soare poate fi folosită în zonele intens bătute de soare sau amestecată în semințele de gazon. Flori de imortele este ușor de întreținut se dezvoltă rapid  și atrage și fluturi și albine.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram