Flori pe care le găsim înflorite în luna iulie

A venit și luna lui cuptor. În luna iulie nu avem explozii de flori, dar cu toate acestea sunt 5 plante care înfloresc în această lună. Tocmai canicula și lumina solară sunt cele care taie elanul florilor. Dar, cele care înfloresc în luna iulie sunt atât de frumoase și atât de bogate încat numărul nu mai contează.

Hortensia. Hortensia (Hydrangea) este o plantă decorativă, cu flori mari în formă de buchet, colorate n roz, roșu, violet, albăstrui, alb. Înflorește abundent din mai-iunie până în septembrie, florile schimbându-și culoarea pe măsură ce înaintează în vârstă. Originară de pe meleagurile Chinei și Japoniei, hortensia este destul de răspândită și la noi, fiind adaptată atât la condițiile de grădină, cât și la condițiile de balcon sau terasă. Mai mult, hortensia, una din plantele care înfloresc în luna iulie, face flori care rezistă pentru multă vreme, așa că le vei avea înflorite până la finele lunii, cel puțin.

hortensia

Buddleia. Nu există foarte mulți crescători de buddleia davidii, iar caracteristicile exacte sunt greu de precizat cu exactitate. Spre exemplu, dimensiunile pe care le poate atinge depind de calitatea solului și  condițiile care i se oferă, însă de cele mai multe ori ajunge să aibă între 15 și 30 de cm în înălțime și o lățime de 10-20 de cm. Florile pot avea culoarea purpuriu, roz, roșu sau alb, având de obicei un „gât” portocaliu în mijloc. Florile se vor menține pe întreg parcursul verii, frunzele plantei fiind de formă ascuțită, având o culoare verde-gri. Acestei plante îi place soarele puternic și solul bine drenat, rezistând bine și în condiții de secetă.

2d1adec4f5b8fd31151c55e1f8060a66

Achillea, numită și coada-șoricelului, este printre cele 5 plante care înfloresc în luna iulie. Originară din Asia și Europa, este roșie, albă sau galbena în funcție de sol și este în același timp și o plantă medicinală.  Are flori mici, tulpini puternice, iar inflorescențele sunt rezistente. Coada soricelului este foarte ușor de cultivat, se simte bine în locuri complet însorite și un sol bine drenat. Suportă și solul nisipos amestecat cu pietriș și crește bine pe lângă garduri și borduri.

28a530d6d2596b4c19254a6f1b733a25

Phisostegia sau răchițica de grădină este una dintre plantele care înfloresc în luna iulie. Are aspect de tufă, iar florile se află în vârful tulpinilor, sub formă de inflorescente de 20-30 de centimetri și au culoarea lila, roz sau albă. Phisostegia nu este o pretențioasă, se multumește cu solurile argilo-nisipoase, iar înmulțirea se poate realiza prin semințe sau diviziunea tufelor.

physostegia

Crinii de vară. În această perioadă crinii sunt cele mai spectaculoase flori din grădină. Sunt multe varietăți de culori cu care se pot forma o multitudine de scheme de culori, de la roșul și portocaliul strălucitor, până la roz și mov încântător, continuând cu crem și alb. Există peste 100 de specii de crini în lumea întreagă, într-o varietate de forme și culori și toți intră în categoria: flori de vară. Ceea ce au însă comun este eleganța și parfumul îmbătător, care au făcut din crin o floarea regală.

crin

Rudbeckia este un gen de plante din familia Asteraceae, reprezentât de 23 de specii. Acestea sunt originare din America de Nord. Florile de Rudbeckia sunt cultivate ca plante ornamentale. Speciile Rudbeckia sunt plante erbacee, multe dintre ele fiind plante perene anuale sau bianuale. Planta prezintă codițe simple sau ramificate, cu frunze spiralate, păroase și flori asemănătoare margaretelor, cu petale aurii și un centru negru, cu semințe. Culorile predominante ale florii sunt galben și portocaliu, însă la unele specii se întâlnesc și nuanțe de bronz, roșcat și culoarea mahonului. Florile sunt singulare, semiduble sau duble.

Rudbeckia

 

sursa: Pinterest, Arhiva personala

 

6 thoughts on “Flori pe care le găsim înflorite în luna iulie

Comments are closed.