Florile şi arta florală la loc de cinste

Florile sunt frumoase atât în grădină, ghivece sau vaze. Dincolo de pasiunea noastră pentru flori există ceva mult mai profund şi vibrant ce fac oamenii să rămână fascinaţi văzând o plantă sau o floare. Florile nu sunt altceva decât modul în care natura ne zâmbeşte.

Aşa că, mâine peste 50 de artiști români își vor arăta măiestria în arta florală în cadrul celei de a 6-a ediții a Concursului Național de Aranjamente Florale, organizat de Ambasada Olandei la București la Casa Universitarilor din Bucureşti.

 

1

Olanda este un amestec îmbietor de tradiţie sub forma morilor de vânt şi a lalelelor şi ritmul rapid rapid al vietii europene moderne. Demult, Olanda consta doar in cateva insule, despartite de cateva dune de nisip de Marea Nordului. De-a lungul secolelor, aceste insule au fost legate una de alta, cu ajutorul ingeniozitatii si maiestriei tipice olandeze.

2

3

Cel mai creativ și inovator dintre participanți se va bucura de o excursie în Olanda, ce include vizitarea parcului floral Keukenhof și a bursei de flori din Aalsmeer. Jurizarea va fi realizată de un grup de specialiști români și olandezi.

7
Parcului floral Keukenhof, Olanda

Cei interesați vor avea ocazia să admire și o expoziție spectaculoasă de flori tăiate, plante la ghiveci și accesorii. Evenimentul are loc în fiecare an, cu ocazia Zilei Naţionale a Olandei, în prezenţa Excelenţei Sale, domnul Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti. Scopul este de a împărtăşi publicului român tradiţia Olandei în domeniul floristic şi de a promova arta florală de calitate.

Maestru-floral
În cadrul evenimentului va avea loc și o demonstrație susținută de maestrul olandez Cees van Dijk, cel care realizează aranjamentele florale pentru familiile regale din Olanda și Arabia Saudită.

4

5

6
Florile din fotografiile prezentate au fost realizate în cadrul celei de a 5-a ediții a Concursului Național de Aranjamente Florale, organizat de Ambasada Olandei la București.

3 thoughts on “Florile şi arta florală la loc de cinste

Comments are closed.