Menu

Frezia, floarea misterului

Frezia este considerată simbolul misterului. Și asta pentru că nu își eliberează parfumul dulce și îmbătător decât într-un ambient prietenos, atât ca temperatură cât și umiditate. Frezia este floarea celor născuți în zodia Săgetatorului.

Freziile sunt originare din sudul Africii și importate pentru prima dată în Europa la sfârșitul secolului XIX.

 

frezie

 

Denumirea plantei datează din 1886 și a fost atribuită în onoarea medicului german, Heinrich Theodor Freese (1795-1876) de către botanistul Christian Friedrich Ecklon (1795-1868). Denumirea populară românească a plantelor din genul Freesia este Frezie sau uneori Fresie.

frezie 2

La fel ca zambila, frezia este folosită pentru obținerea uleiurilor parfumate utilizate în industria cosmetică și aromoterapie.

Toamna este cel mai bun sezon de plantare a florilor cu bulbi. Narcisele, freziile, zambilele – toate se pun în octombrie şi în noiembrie, pentru a înflori la primăvară. Te întrebi de ce ar merita să plantezi florile cu bulbi­ toamna? În această perioadă, temperaturile sunt puţin mai ridicate decât iarna, chiar şi în timpul nopţii, ceea ce permite bulbilor să-şi formeze rădăcinile, apoi, când vremea se răceşte, să intre în repaus vegetativ, pentru ca primăvara să înfrunzească.

Cu toate că au nevoie de repaus trei sau patru luni după plantare, freziile nu trebuie să fie aşezate în locuri întunecoase şi răcoroase. Dacă se pot bucura de lumină şi de o temperatură de peste cinci grade Celsius, te vor răsplăti cu flori peste patru, cinci luni.

foto: Pinterest

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram