Menu

Gaillardia, floarea sălbatică din grădina ta

Gaillardia sau fluturasii este o planta perena cu flori mari, asemanatoare cu ale margaretei fiind inrudita cu aceasta, precum si cu floarea-soarelui, margareta sau plantele din genul Aster. Sunt originare din centrul SUA si al Canadei.

Gaillardia este apreciata de catre gradinarii si arhitectii peisagisti din intreaga lume.

Gaillardia este usor de cultivat, chiar daca multa lume o considera o floare salbatica altii insa o vad ca  parte a unei gradini pentru fluturi sau un adaos in centrul unei gradini mixte cu flori. Alte denumiri sunt „floarea indiana”, „roata de foc”, ”fluturei”, ”floarea patura” (nume provenit de la faptul ca acopera cu o patura de flori campul pe care traieste).

 

1

Aceasta planta surprinde prin frunzisul ei, usor pufos, de culoare rosie in timpul verii si toamnei. Este o floare ce prefera zonele pline de soare. De asemenea, specialistii sustin ca aceasta ar trebui plantata cu fata spre Sud sau spre Vest. La maturitate, aceasta planta atinge inaltimea maxima de 0,5 metri. De mentionat este faptul ca fluturasii ajung la maturitate intr-o perioada de doi pana la cinci ani.

2

Expertii mentioneaza ca aceasta floare perena prefera solurile fertile si umede, dar care se dreneaza bine. In rest, fluturasii tolereaza atat solul acid, cat si pe cel neutru sau alcalin. Aceasta planta poate fi propagata foarte usor prin intermediul semintelor, care trebuie plantate la finele primaverii sau la inceputul verii si sunt foarte usor de ingrijit.

3foto:Pinterest

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram