Gaillardia, floarea sălbatică din grădina ta

Gaillardia sau fluturasii este o planta perena cu flori mari, asemanatoare cu ale margaretei fiind inrudita cu aceasta, precum si cu floarea-soarelui, margareta sau plantele din genul Aster. Sunt originare din centrul SUA si al Canadei.

Gaillardia este apreciata de catre gradinarii si arhitectii peisagisti din intreaga lume.

Gaillardia este usor de cultivat, chiar daca multa lume o considera o floare salbatica altii insa o vad ca  parte a unei gradini pentru fluturi sau un adaos in centrul unei gradini mixte cu flori. Alte denumiri sunt „floarea indiana”, „roata de foc”, ”fluturei”, ”floarea patura” (nume provenit de la faptul ca acopera cu o patura de flori campul pe care traieste).

 

1

Aceasta planta surprinde prin frunzisul ei, usor pufos, de culoare rosie in timpul verii si toamnei. Este o floare ce prefera zonele pline de soare. De asemenea, specialistii sustin ca aceasta ar trebui plantata cu fata spre Sud sau spre Vest. La maturitate, aceasta planta atinge inaltimea maxima de 0,5 metri. De mentionat este faptul ca fluturasii ajung la maturitate intr-o perioada de doi pana la cinci ani.

2

Expertii mentioneaza ca aceasta floare perena prefera solurile fertile si umede, dar care se dreneaza bine. In rest, fluturasii tolereaza atat solul acid, cat si pe cel neutru sau alcalin. Aceasta planta poate fi propagata foarte usor prin intermediul semintelor, care trebuie plantate la finele primaverii sau la inceputul verii si sunt foarte usor de ingrijit.

3foto:Pinterest

7 thoughts on “Gaillardia, floarea sălbatică din grădina ta

  1. Good posting! Incredibly enlightening and nicely composed. You included the topic in terrific depth and presented superb illustrations to again up your factors. This information will be an incredible source for those hunting to learn more regarding the subject matter. Many thanks for The good work!

Comments are closed.