Glicinia, cascada violacee din grădina ta. Cea mai spectaculoasă floare

Până n-am văzut-o cu ochii mei n-am crezut că această floare există. În fotografii mi se părea artificială, părea o floare pictată. Când am văzut-o am rămas cu gura căscată. Da, glicinia există. Glicinia este fix ca în fotografii. În grădină este ideal să o amplasați în zona de relaxare: ține umbră și miroase frumos.

7e253212ec3df795aeaa63a5e409bc4b

Glicina este impresionantă nu numai prin frumusețea ei, dar și prin vigoarea cu care crește și dimensiunile pe care le atinge. Într-o vară poate crește și 4 metri nălțime dacă are condiții favorabile, iar florile sunt feerice, de-a dreptul. Florile glicinei seamănă cu cele ale salcâmului, dar sunt mai viu colorate , mai mari și chiar mai parfumate.

8f8f7e6fd218faa20c3403c5223f75cc

Pe numele ei științific Wisteria, glicina este o plantă originară din Japonia și reprezintă simbolul unei noi prietenii. Este un arbust cățărător spectaculos, care crește rapid, înflorește vara, iar culorile pastelate și parfumul delicat al florilor fac ca glicina să devină planta decorativă ideală pentru grădina ta.

Pentru a ajunge la maturitate, glicina are nevoie de șase ani, iar rezultatele sunt cu adevarat spectaculoase și satisfăcătoare pentru orice iubitor de plante.

3c9a520621c870d8633b39deaadb53e3

 

0e1707baabb5b94bd4c45d297b633b66

Tunderea glicinei reprezintă secretul pentru o plantă cu o inflorescență bogata și spectaculoasă. Cel mai indicat este ca tunderea glicinei să se facă către sfârșitul iernii. Îndepărtează cel putin jumătate din ramurile crescute cu un an înainte și lasă pe fiecare ramură doar câțiva boboci. Dacă vrei ca glicina ta să aibă un aspect mai elegant, o mai poți tunde încă o dată în timpul verii, după ce a înflorit. De asemenea, pentru o inflorescență și mai bogată, poți tunde ramurile rebele la fiecare două săptămâni, în timpul verii.

 

3 thoughts on “Glicinia, cascada violacee din grădina ta. Cea mai spectaculoasă floare

  1. Pingback: 3d horse sex games

Comments are closed.