Menu

Gomajul ajută la regenerarea pielii

Pielea se află într-un proces continuu de regenerare. Astfel, celulele noi le înlocuiesc pe cele îmbătrânite, care mor şi rămân pe piele. Fie că vorbim despre pielea grasă, uscată sau mixtă, toate tipurile de piele au nevoie să respire. Tocmai de aceea este nevoie de gomaj, care are rolul de a îndepărta celulele moarte, care aglomerează pielea şi blochează porii.

 

 

Ce este gomajul şi care este rolul lui ?

În primul rând trebuie să ştii că prin îndepărtarea celulelor moarte, gomajul te ajută să îţi cureţi pielea în profunzime şi să îndepărtezi excesul de sebum din pori. În al doilea rând, acţiunea gomajului stimulează microcirculația sanguină de la suprafaţă şi reînnoirea celulară, astfel încât pielea se revitalizează, devine mai catifelată.

Dacă ai pielea normală, atunci eşti norocoasă. La pielea normală se potrivesc toate tipurile de gomaj. În cazul în care pielea ta este grasă sau mixtă, ai nevoie de un gomaj cu o textură condensată, cu particule abrazive care nu vor face altceva decât să cureţe în profunzime. Pentru o piele uscată ai nevoie de un gomaj cu o textură uşoară sau cu enzime absorbante.

 

 

 

Atenție! Produsele pentru gomaj nu trebuie folosite prea des. Pentru o piele uscată și sensibilă, un gomaj la 15 zile este suficient, pentru pielea normală este nevoie de unul pe săptămână, iar pentru pielea grasă, gomajul trebuie făcut la două săptămâni.

Dacă nu ai timp sau nu te pricepi să-ți prepari câteva creme de față, nu trebuie să-ți faci prea multe griji, le găsești în magazinele de specialitate. Folosește masti de fata de la Sephora care sunt pentru toate tipurile de piele.

 

Ordinea corecta de folosire a cosmeticelor

 

Ser înainte de mască? Blush cremos după pudră? Loțiune tonică înainte de gomaj? Credeai că știi să folosești cosmeticele? Nu este obligatoriu, dar există câteva reguli, iar dacă își sunt la îndemână ar fi bine să le respecți.

 

Baza de machiaj

Baza de machiaj nu este un pas obligatoriu, dar reduce aspectul porilor dilataţi, uniformizează aspectul pielii şi este ideală pentru tenurile mature.

 

Fondul de ten

Fondul de ten se aplică la câteva minute după crema hidratantă, însă există şi excepţii. Pentru un machiaj natu­ral, aplică prima dată fondul de ten cu o pensulă pentru a arăta bine la lumina zilei. Dacă pielea are tendinţe de îngrăşare, optează pentru un fond de ten cu textură light. Anticearcănul se foloseşte cu o pensulă, se dă numai în punc­tele în care este nevoie de el şi se aplica imediat după fondul de ten. Setul de pensule Xoeva de la Sephora este conceput pentru machiajul ochilor și al feței.

 

Fardul de obraz

Fardul de obraz poate fi aplicat după fondul de ten sau după pudră. Dacă ai exagerat cu intensitatea culorii din obraji, o poţi redresa cu un strat fin de pudră pulbere.

 

Fardul de pleoape

Far­­­dul de pleoape se ­ a­p­li­că înainte, pen­tru că este aproape im­po­sibil să îţi fardezi ochii fără să cadă pigmentul şi pe gene. De asemenea, fardul de pleoape se foloseşte după un strat de anticearcăn, fond de ten sau bază de machiaj aplicat în prealabil pe pleoape.

 

Pudra

Pudra are rolul de a fixa machiajul şi se aplică întotdeauna peste fondul de ten şi anticearcăn. Dar înainte de mascara, creion de sprâncene sau ruj, pentru că aceste produse contureze trăsăturile fetei şi nu trebuie să arate deloc pud­rate.

 

Mascara

Mascara se foloseşte după fardul de pleoape, dar înainte de lipirea genelor false. Mascara nu este recomandată a fi aplicată pe genele false.

 

Rujul

Rujul este acel ultim detaliu care defineşte machiajul. Indife­rent că foloseşti o nuanţă în­chisă şi cremoasă sau un gloss, aplică-l cu o pensulă pentru mai multă precizie.

 

Nu există nicio îndoială că orice femeie îşi doreşte să găsească elixirul tinereţii veşnice, iar o piele frumoasă este primul lucru la care ne gândim, când încercăm să oprim sau măcar să încetinim ceasul biologic.

Şi mai am un sfat: trebuie să gândim pozitiv, să ne bucurăm de fiecare zi şi să ne înconjurăm de oameni dragi nouă.

 

 

 

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram