Prăjiturile din vremea copilăriei sunt un bun prilej de a rememora cea mai frumoasă perioadă din viaţa noastră. Amintirile pline de nostalgie ne duc cu gândul la bunătăţile pe care le făceau bunicile noastre.
Dulciurile făcute de bunica cu mâinile ei magice, dulciuri după care tânjim şi acum şi pe care le-am mânca oricând. Cert este că fiecare dintre noi avem un dulce al copilăriei. Cornuleţele umplute cu gem, nucă sau cu rahat, nucile umplute cu cremă, sărăţele cu ghimen, gogoşile sunt doar câteva dintre dulciurile pe care fiecare dintre noi le-a mâncat la bunica acasa.
Dulciurile mele preferate
În perioada sărbătorilor atât mama, cât şi bunica făceau prăjituri. Multe, să fie. Dulciurile mele preferate nu erau cozonacii, ci cornuleţele fragede cu untură şi gem de vişine. Le făcea mama şi mi păreau unice, cele mai gustoase. Anii au trecut, iar eu am rămas cu gustul copilăriei. Şi asta până într-o zi când le-am întâlnit la artandcraft.
Vă invit să simţiţi din nou gusturile inedite ale celor mai preferate reţete de dulciuri din copilăriei, alegând pentru astăzi reţeta cornuleţelor umplute cu gem. Şi vă mai spun că avem şi CONCURS.
- 500 gr făină
- 100 gr untură
- 3 gălbenuşuri
- 1 praf de sare
- 1 lingură zahăr pudră
- 3 linguri apă rece
- smântână. cu cât este mai multă cu atât aluatul este mai fraged
Amesteci făina cu 50 grame de untură până obţi un aluat, despre care ai impresia că nu se leagă. Gălbenuşurile le baţi uşor împreună cu apa rece, sarea şi zahărul pudra, apoi le adaugi în aluat şi începi să frămânţi. Adaugi şi smântână atât cât trebuie pentru a obţine un aluat nelipicios. Înveleşte aluatul într-o folie şi bagă-l în frigider maximum o jumătate de oră.
Între timp, pregăteşte umplutura.
În ceea ce priveşte umplutura, doar tu decizi cu ce vrei să le umpli. Dacă alegi gemul, este clar că ai nevoie de gem, dacă vrei cu rahat, la fel este simplu, iar dacă alegi cu nucă pentru umplutură ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 3 albuşuri
- 150 gr zahăr
- 200 gr nucă măcinată
- 1 linguriţă extract de vanilie (doar dacă doreşti)
După ce te-ai decis cu ce umpli cornuleţele, scoatem aluatul de la rece. Fă un blat, taie pătrăţele din foaia de aluat, pune pe fiecare bucată de aluat o linguriţă plină de umplutură şi ruleză aluatul pentru a-i da forma unui cornuleţ. Le aşezi frumos în tavă şi le coci timp de 20, 25 de minute până se rumenesc. Le scoţi la răcit apoi le dai prin zahăr pudră.
În ceea ce mă priveşte eu v-am împărtăşit reţeta celui mai iubit gust al copilăriei mele. Acum este rândul vostru. Vreau să ştiu care este reţeta voastră preferată ce vă aduce aminte de copilărie. Câştigătorul va primi de la artandcraft dulciuri, un pachet cu dulciuri care îi va readuce aminte cu siguranţă de gusturile copilăriei. „Reţeta câştigătoare” va fi publicată pe site-ul ţărăncuţa urbană luna viitoare 🙂
Concursul se va desfăşura până pe 15 august, iar câştigătorul va fi ales prin tragere la sorţi
Spor la treabă!
tarancutaurbana@gmail.com
You despatched this type of a robust piece to endure, offering every single issue enlightenment for us to understand data and details. Thanks for sharing most of these specifics with us thanks to which my different principles have by now been cleared. สล็อตแตกง่าย
เว็บ พีจีสล็อต
That appears to generally be wonderful Conversely I’m continue not to significantly much too certain which i like it. At any demand will appear way more into it and judge Individually! สล็อตเว็บตรง
I saw your article well. You seem to enjoy baccarat online for some reason. We can help you enjoy more fun. Welcome anytime 🙂
Wonderful posting! Quite educational and nicely written. You included The subject in wonderful depth and furnished great examples to back again up your factors. This article will be a terrific useful resource for those seeking to learn more with regard to the matter. Thanks for The good operate!
It is a very good thing, hope seeing it again.
Very great!
Cea mai buna rețetă cea a bunicii turte coapte pe plita si date prin zahar
TARTĂ CU FRUCTE – LAURA
3 ouă
1 pahar ulei
1 pahar lapte
1 ½ pahar zahăr
4 pahare făină
1 praf de copt
Arome
Vişine , cireşe sau piersici
Se freacă ouăle întregi cu zahărul, adăugăm treptat uleiul, laptele, aromele, praful de copt stins cu oţet, făina.
Compoziţia se toarnă în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Deasupra se pun fructele .Putem presăra zahăr şi nucă măcinată pe deasupra. Pentru tava mare, dublăm cantităţile.
Paste cu nuca, scortisoara si mirodenii.
Chiar ieri am facut. Mi-a adus aminte de gustul copilariei mele, de zilele de vineri cand ni le pregatea bunica pentru ea tinea post.
Biscuitii spritati la care mama folosea tot timpul untura curata de porc,i kg,2 oua,1kg faina,250g zahar,2 linguri bicarbonat stinse cu zeama de la lamaie s-au bors acru,coaja de la 2 lamaii si esenta de rom.,sare.
Ceea ce îmi aduce aminte de copilărie era rețetă bunicii de lapte cu frecatei ?Se fierbe laptele și separat se face un amestec din faina alba de grâu și faina de porumb în părți egale.Se adaugă atâta apă cât sa iasă niște frecatei ca niște tăiței dar nu așa compacti .Aceștia se fierb în lapte.Sanatoate și bun???
Delicioase cornulete d-voastra dar si eu am o reteta tot de cornulete fiindca acolo la tara de unde sunt erau cele mai bune ! Le facea bunica, le facea mama si acum le fac si eu din untura, bors, un pic de drojidie(cat o aluna) zahar vanilat. Umplutura era magnifica din nuci zdrobite cu sucitorul pe o coala de hartie si magiun facut o zi intreaga din prune dolofane !
Cea mai buna rețetă era rețeta de cozonac a bunicii cu care ne bucura copilăria.
Gustul copilăriei mele sunt turtele coapte pe plita și magiun de prune cu miez de nuca, un gust ce nu mai e nevoie de nici o prezentare.Sunt simple de făcut dar coapte la foc de lemne are un gust ce nu îl mai uiți niciodată.
La varsta de 7 ani am avut o hepatita,din cauza analizelor foarte rele,am fost nevoita sa mananc mult timp regim alimentar,iar mama si bunica mi-au gatit aproape tot timpul papanasi cu branza de vaci.Pana si acum ii mananc cu aceeasi placere!
Va doresc sa aveti o vara incantatoare si multumesc pentru sansa de a prticipa,cu drag!
cea mai buna reteta era ceaa bunicii mele pentru ‘langosi cu loboda’