Menu

Gutuiul japonez, copacul ce ne colorează grădina

Dacă denumirea științifică nu vă spune nimic, poate cea sub care este cunoscut la noi, cea de gutui japonez, vă este mai cunoscută. Dacă nici așa nu vă amintiți de el, atunci fotografiile, sigur vă vor aminti că ați văzut acest copăcel, înflorit, primăvara prin parcuri.

gutui 1

Gutuiul japonez este un arbust ornamental originar din Japonia, cultivat în Europa, ca și în multe părți din Asia și America. Este un arbust foarte decorativ, ce înflorește primăvara devreme, florile fiind roșii sau roșu-roz intens, solitare sau grupate câte 3-4. Poate fi folosit pentru decorarea marginilor drumurilor sau lângă ziduri și garduri. Acest gutui japonez se pretează foarte bine și pe post de gard viu, la soare sau la semiumbra, deorece ramurile sunt țepoase și formează un desiș în care este aproape imposibil de pătruns. Înălțimea acestuia poate ajunge chiar și la 3 metri.

gutui 2

 

gutui 3

 

gutui 5

Gutuiul japonez – Chaenomeles japonica suportă foarte bine înghețul, seceta și se adaptează pe multe tipuri de sol, preferându-le totuși pe cele fertile și ușor acide, sărace în calciu. Este un arbust foarte rezistent, în general.

Tăierile la Gutuiul japonez se vor execută preferabil după terminarea înfloririi, la începutul verii, având ca scop menținerea arbustului în dimensiunile și formele dorite, fie că este crescut solitar, în grupuri, sau ca și gard viu. Se pot aplica tăieri masive.

Înmulțirea la Gutuiul japonez se poate face prin semințe, butași tineri, drajoni despărțiți de plantă mamă sau altoire. Cea mai eficientă metodă de înmuțire la gutuiul japonez este aceea a despărțirii drajonilor de planta mamă.

gutui 4foto: Pinterest

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram