Menu

HOSPICE Casa Speranței a inaugurat primul centru socio-medical destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile

HOSPICE Casa Speranței a inaugurat, la sfârțitul săptămânii trecute, primul centru socio-medical din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile și familiilor acestora. Prin diferitele forme de terapii, de la cele clasice la cele revoluţionare, prin tehnologie, noul centru este un proiect unic nu doar în țară, ci în întreaga regiune.

Centrul socio-medical HOSPICE de la Adunații Copăceni, amenajat pe domeniul donat de către familia Florescu, a fost inaugurat după o investiție totală de 1,7 milioane de euro, suma provenită de la sponsorii și donatorii care susțin cauza îngrijirii paliative. Clădirile care existau pe domeniul de la Adunații Copăceni, inclusiv conacul (clădire de patrimoniu), au intrat într-un proces complex de renovare și utilare, iar lucrările au fost finalizate datorită sprijinului oferit cu
generozitate de partenerii fundației.

Amenajat pe un domeniu pitoresc, lângă Capitală, centrul va include o unitate cu 12 paturi ce va oferi îngrijire paliativă copiilor, spații pentru activități educativ-terapeutice destinate copiilor, un adăpost dedicat familiilor aflate în situații limită (6 apartamente sociale), un centru educațional, un centru de zi pentru diferite terapii ocupationale, o cladire destinata activitatilor de kinetoterapie, o clădire destinată taberelor de vară, un centru de terapie pentru familii și un centru educațional destinat personalului medical.

Reprezentanţii centrului precizează că, în momentul în care centrul va funcţiona la capacitate maximă, în fiecare an aproximativ 200 de copii vor fi îngrijiți la noul centru HOSPICE. De asemenea, se vor organiza 2.000 de sesiuni de evaluare şi de terapie, iar cca. 300 de copii vor participa la taberele de vară.

 

 


 

Drumul a fost mai lung, dealul a fost mai abrupt, obstacolele imprevizibile

 

“În numele familiei noastre, am dori să îi felicităm pe Graham Perolls și echipa lui superbă pentru că au fructificat proiectul Copăceni. Drumul a fost mai lung, dealul a fost mai abrupt, obstacolele imprevizibile. Dar rezultatul este că tinerii români care luptă cu boala cu mult curaj vor avea o viață mai bună, iar satisfacția noastră este dincolo de cuvinte”, au transmis John și Radu Florescu.

 

 

 


 

M-am îndrăgostit de conacul de la Adunații Copăceni de prima oară când l-am văzut

 

21 septembrie, este o zi de sărbătoare pentru a recunoaște generozitatea incredibilă a tuturor donatorilor care au făcut posibil ca acest proiect să devină realitate”, a declarat Graham Perolls, președinte fondator al HOSPICE Casa Speranței. Graham Perolls este cel care, în urmă cu 26 de ani, a adus în România conceptul de îngrijire paliativă.

 

“M-am îndrăgostit de conacul de la Adunații Copăceni de prima oară când l-am văzut. Când m-am îndreptat spre conac, prin câmpurile de flori sălbatice, aproape puteam să îmi imaginez cum pacienții noștri copii stau afară și se bucură de natura frumoasă din jur. Nu îmi venea să cred că familia Florescu dorea să doneze vechea reședință de vară către HOSPICE, cu scopul de a ajuta copiii bolnavi și vulnerabili. Șase ani mai târziu, conacul a fost restaurat și readus la vechea sa glorie și acum este pregătit să primescă paciențíi copii afectați de boli limitatoare de viață și pe familiile acestora, care au nevoie de tipul special de îngijire pe care HOSPICE o poate oferi”.

 


Am terminat partea de construcție, dar începe partea de dotare, echipare

 

Această zi este una specială pentru HOSPICE și pentru paliația pediatrică în egală
măsură. Primul centru socio-medical din România pentru copiii cu boli incurabile și familiile lor este un proiect unic nu doar în țara noastră, ci în regiune, și le suntem foarte recunoscători tuturor celor cărora ne-au ajutat ca acest proiect să prindă viață. Renovarea unor clădiri frumoase, dar aflate într-o stare precară, a fost o mare provocare, însă cu ajutorul sponsorilor și al celor care ne-au fost alături vom reuși să redăm societății conacul Florescu, o clădire de patrimoniu superbă. Suntem încă la jumătatea drumului, mai avem nevoie de sprijin. Am terminat partea de construcție, dar începe partea de dotare, echipare, cumpărare medicamente, instruire angajați etc. Sperăm că prin acest centru să facem ca fiecare zi să conteze pentru cei care vor găsi aici găzduire și tratament, precum și o casă pentru familiile lor”, a declarat Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.


 

Centrul socio-medical
Conacul a fost donat Fundației HOSPICE Casa Speranţei de familia Florescu în 2013, cu scopul de a se dezvolta într-un centru pentru copiii afectați de boli genetice, limitatoare de viaţă precum distrofia musculară, fibroza chistică sau cancerul.

Casa Florescu este un mic conac ce a fost transformat într-o unitate cu 12 paturi ce oferă suport copiilor care se luptă cu o boală incurabilă și familiilor lor. Aceştia vor fi internaţi pentru perioade de îngrijire astfel încât părinţii sau aparţinătorii lor să beneficieze de un mic răgaz. Scopul acestei unităţi cu paturi este de a le îmbunătăţi condiţia fizică, dar şi de a se ocupa de problemele psihologice şi emoţionale.

Anexa a fost transformată într-o unitate de evaluare pentru copiii bolnavi, cu un centru de terapie, o şcoală pentru nevoi speciale şi o cameră senzorială. Hambarul va găzdui centrul educaţional atât pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii cât şi familii ale căror membri sunt afectaţi de o boală cu prognostic limitat de viaţă. Totodată, aici va exista inovatorul centru de terapie Tech House, unde copiii bolnavi vor beneficia de cele mai noi forme de terapie prin tehnologie.

Clădirea Capelei a fost prima clădire renovată, devenind în ultimii cinci ani gazda taberelor sociale HOSPICE destinate copiilor bolnavi, rudelor acestora, dar şi copiilor care au suferit trauma de a-şi pierde o ruda în urma unei boli incurabile. Grânarul include 6 unităţi de cazare și 2 garsoniere destinate familiilor care au un copil bolnav şi care au nevoie urgentă de cazare.

 

Despre HOSPICE Casa Speranței
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 26.000 de copii și adulți cu boli incurabile

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram