Menu

Ienupărul, tratamentul naturist pentru o sută de boli

Ienupărul, tratamentul naturist pentru o sută de boli

Ienupărul este un arbust cu o forţă miraculoasă de a sintetiza un complex de principii active eficiente în tratarea a peste o sută de afecţiuni. Uleiul eteric de ienupăr, un lichid gălbui, cu miros dulceag, balsamic şi uşor camforat, este considerat un panaceu pentru toate bolile.

 

Ienupărul este un arbust cu frunze asemănătoare cu cele ale bradului, dar mult mai ascuţite. Face parte dintre plantele foarte bine adaptate la condiţiile vitrege de climă sau sol, rezistând atât la cele mai puternice canicule cât şi la cele mai aprige geruri. Se întâlneşte din zona de deal până în apropierea crestelor munţilor. Fructele sale au o culoare violet-închisă şi sunt dulci-aromate cu un parfum agreabil.

Ienupărul, excelent în afecțiunile tractului urinar

”Într-un singur caz nu recomand să se folosească ienupărul și mă refer la femeile însărcinate – în rest îl recomand cu maximă deschidere. Foarte des sunt întrebată de remedii eficiente pentru problemele tractului urinar, de care suferă o grămadă de persoane, îndeosebi femei. Usturimea și jena generate de acestea îi determină pe bolnavi să amâne tratarea. Nu mai trebuie să fie așa!

Recomand ienupărul ca diuretic stimulant pentru toată cohorta de probleme de la acest nivel, fiind excelent în gută, dar și în reumatism, deoarece încurajează excreția acidului uric. Fiind o plantă aromatică este și un tonic pentru sistemul digestiv.

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice

 

La HOFIGAL, noi am extras toate principiile active, din păcate puțin cunoscute ale acestei plante, și am realizat un produs cu o adresare medicinală largă, care se adresează la peste 100 de afecțiuni și mă refer aici la gemoderivatul din mlădițe de ienupăr cu acţiune hepatoprotectoare, antiseptică, antiinflamatorie, și de scădere a colesterolului un produs care-și dovedește eficiența și la nivelul aparatului renal. Stimulează scoaterea apei din țesuturi, curăță sângele și stimulează capacitatea autovindecătoare a ficatului. Practic este un vechi panaceu, regândit de către divizia de cercetare de la HOFIGAL ca un produs accesibil ca preț, ușor de folosit și de o deosebită eficiență.”

 

Cum se folosește ienupărul în mâncare?

Calitățile ienupărului nu se opresc aici. Este și un excelent condiment și având în vedere calitățile sale terapeutice recomand ca un borcănel cu boabe să nu lipsească din casa în care oamenii se hrănesc pentru a fi sănătoși fizic și psihic și nu doar pentru a potoli foamea.

Condimentele au proprietăți ezoterice, subtile și de aceea sunt slăvite în toate gastronomiile lumii. Despre ienupăr trebuie să vă spun că stimulează pofta de mâncare și dă un gust unic, original, oricărui preparat din carne, indiferent că este făcut din pui, porc, vită sau vânat. Încercați să-l adăugați în burgerii de casă, în cârnați, chiftele sau sarmale și o să vedeți că toată lumea o să remarce bogăția și originalitatea gustului. Pus în mâncărurile de carne dă gust, savoare și aduce sănătate! Încercați numai și o să vedeți că nu vă veți mai despărți de el! – ne asigură cu multă căldură interlocutoarea noastră.

 

De unde poate fi cumpărat gemoderivatul din mlădițe de ienupăr?

Acest produs poate fi cumpărat din farmacia Cleofarm, din farmaciile HOFIGAL din toată ţara,  dar le puteţi comanda şi online.

Acest produs are ca formă de prezentare monodoză de 1,5 ml, care se administrează de 2-3 ori pe zi diluată în puțină apă, înainte de mesele principale, cu sorbituri lente și reținerea cât mai mult timp în mucoasa bucală pentru favorizarea absorbției principiilor sale active.

Farmacia Cleofarm, Şos. Colentina nr. 76, București, sector 2 telefon: 021 240 2853 program: Luni – Vineri 08.00 – 19.30; Sâmbătă 08.00 – 14.00; Duminică – Închis

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram