Menu

Igiena intimă pe timpul verii. Piscina, un pericol! Sfaturi și recomandări

 Igiena intimă feminină rămâne încă o temă tabu, în ciuda importanţei majore pe care aceasta o are în îngrijirea şi sănătatea oricărei femei. Mai mult, lipsa de informare în legătură cu acest obicei zilnic poate cauza grave probleme de sănătate şi poate influenţa în mod serios viaţa de cuplu.

Piscina poate fi în același timp o oază de revigorare în zilele caniculare și un real pericol pentru sănătate. De exemplu, la pisicină există un risc crescut de îmbolnăvire datorită mediului umed şi a continuţului bogat în clor pe care îl are apa, lucru care favorizează perturbarea echilibrului florei vaginale. În acelaşi timp, statul pe marginea piscinei, este un loc unde se pot dezvolta multe bacterii este un alt pericol.

VAVIAN PHARMA a organizat recent un workshop, dedicat în principal femeilor cu scopul de a dezvălui metode simple de păstrare a sănătății noastre intime la care suntem supuse în special vara.

Pentru noi, femeile, este foarte importantă sănătatea la nivelul aparatului genital; de aceea este necesar să ne menținem o igienă intimă adecvata prin: evitarea strictă a scăldatului în bălțile și lacurile neamenajate din jurul marilor orașe; evitarea piscinelor foarte aglomerate și prost întreținute; efectuarea unui duș înainte de fiecare intrare în piscină și la ieșirea din ea; folosirea obligatorie a unui prosop propriu atunci cand închiriem un șezlong, la fel dacă ne așezăm pe marginea piscinei.

 

13384913_1348958715121432_1255349453_n

Menţinerea unui Ph vaginal adecvat, adică acid, reprezintă un mod de protecţie naturală importantă, întrucât majoritatea micro-organismelor patogene nu se dezvoltă într-un mediu acid, susţine dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competenţe în naturopatie.

                         Care sunt cele mai frecvente afecțiuni pe care le putem contracta?

Infecțiile micotice (candidozele) sunt cele mai frecvente infecții genitale suferite de femei în sezonul cald; boala este favorizata de transpirație sau de umezeala întreținută de costumul de baie; în plus, clorul utilizat pentru dezinfecția apelor poate duce la dereglarea florei vaginale foarte rapid, chiar și în cazul femeilor care nu și-au început viata sexuala. O altă infecție genitala este trichomonioza care se transmite ușor de la o persoană la alta în special prin apa caldă a piscinelor, dar și utilizarea în comun a prosoapelor.

Este recomandabil ca, încă de la primele simptome apărute să mergem la un control ginecologic. La recomandarea medicului specialist vom efectua tratamentul necesar. În paralel, este recomadabil să utilizăm produse naturale, care previn apariția acestor inflamații și infecii genitale sau se pot asocia tratamentului alopat pentru atenuarea simptomatologiei și prevenirea recidivelor.

Pentru a evita toate aceste neplăceri VAVIAN PHARMA ne vine în ajutor cu câteva produse de igienă intimă.

Gama Multi-Gyn conține substanțe naturale, respectiv complexul 2QR de polizaharide bioactive, extras din sucul plantei Aloe barbadensis, util atât în prevenție, cât și curativ, care are capacitatea unică de a inhiba dezvoltarea microorganismelor patogene și de a stimula creșterea lactobacililor; produsele din această gamă sunt sigure și eficace, fără reacții adverse; nu conțin parfum, conservanți, hormoni, substanțe iritante; se pot folosi inclusiv în perioada sarcinii și alăptării.

Multi-Gyn Actigel este un gel bioactiv cu înaltă eficiență în rezolvarea unei game largi de probleme vaginale; util în prevenirea și tratamentul vaginozelor bacteriene și a disconfortului vaginal precum: mancărimi, iritaii, roșeață și usturimi; totodată optimizează flora vaginala și starea țesuturilor.

1Multi-Gyn – Femiwash  este o spumă concentrată bio activă pentru igienă intimă zilnică, care curăță delicat fără să afecteze sistemul natural de apărare, previne disconfortul vaginal.

2
Multi-Gyn Flora Plus (care conține complexul 2 QR în combinație cu prebiotice selective)  este foarte eficient în prevenirea și tratamentul candidozei vaginale deoarece optimizează pH-ul vaginal; ameliorează simptomele vaginale neplăcute ca: usturime, mâncărime, scurgeri și mirosuri anormale, iritații locale determinate de candidoza.

3

Multi-Gyn Intiskin spray se folosește cu precădere pentru a calma mâncărimile, iritațiile și arsurile din zona intimă cauzate de epilat, șervețele umede, tampoane, hârtie igienica, săpun, sport, activitate sexuală; ameliorează disconfortul la nivelul pielii din zona intimă; calmează pruritul, iritația și senzația de arsură; elimină mirosurile neplăcute și oferă prospețime.

4

O gama speciala destinată mămicilor este Multi-Mam. În perioada verii crește incidența iritațiilor de la nivelul mameloanelor la femeilor care alăptează; apar crăpături, fisuri, umflarea și inflamarea lor. Chiar infecția la acest nivel. Evitați spălarea sânului cu săpunuri care usucă pielea pentru a preveni iritațiile mamelonului.

blogger-image-326283586

 

13393475_1348959051788065_231336824_n

 

Feminitatea este un dar înnăscut pe care orice femeie trebuie să-l cultive şi să-l dezvolte prin atenţia şi timpul acordate îngrijirii corporale. Şi desigur că nu putem vorbi despre îngrijire fără să includem o etapă importantă a acesteia: igiena intimă. Nu doar că asigură confort fizic şi mental pe toată durata zilei, dar o toaletă adecvată poate împiedica apariţia sau recidiva candidozei vaginale, cea mai frecventă afecţiune cu care orice femeie se confruntă la un moment dat şi care netratată poate să aibă repercusiuni asupra vieţii de cuplu şi a vieţii reproductive a femeii.

 

chadi-medic-2-e1465196949524

Igiena intimă merită o atenţie aparte, asta pentru că nu întotdeauna foarte curat este şi foarte sănătos, aşa cum nu întotdeauna foarte curat de scapă de griji. Spun asta din cauza exceselor pe care le fac femeile în timpul toaletării zonei intime, dar şi din cauza controalelor regulate care nu sunt nici pe departe un obicei al societăţii noastre. Măcar o dată pe an ar trebui să mergem la un consult de rutină, să face un test Babeş Papanicolau şi o cultură de secreţie vaginală. Când vine vorba despre igiena intimă, mare atenţie la spălăturile vaginale. Alegeţi un gel intim, preferabil din farmacii, cu o compoziţie naturală, care se foloseşte doar în exterior. Pentru interior, spălăturile pot fi folosite de 2-3 ori pe săptămână, cu apă ori ceai de gălbenele sau pelin. Important este să nu abuzăm de ele pentru că riscăm să distrugem mediul umed al vaginului, flora vaginală, favorizând astfel infecţiile prin uscarea excesivă a zonei, spune dr. Chadi Muheidli, medic obstetrică-ginecologie.

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram