Menu

În 1892, Casa Doina era preferata boierilor bucureșteni. După celebra „Bătaie cu flori”, boierii însoțiți de soțiile îmbrăcate după ultima modă pariziană, se retrăgeau la Casa Doina

Restaurantul Casa Doina din București este o casă cu tradiție. Acum un restaurant în care măcar o dată trebuie să-i treci pragul. Într-o construcșie autentic românească, din secolul al XVIII-lea, restaurantul îmbină elementele unei case boierești cu cele ale casei țărănești. Același lucru se întâmplă și în meniu, unde poți găsi deopotrivă mâncăruri țărănești cu feluri sofisticate.

gusturi-ca-la-mama-acasa-5-restaurante-cu-specific-romanesc-din-bucuresti-pe-care-sa-le-incerci-macar_6

 

gusturi-ca-la-mama-acasa-5-restaurante-cu-specific-romanesc-din-bucuresti-pe-care-sa-le-incerci-macar_7

Proiectat inițial pentru a servi ca pavilion grandioasei Expoziții de la Paris din 1890, localul se vede însă finalizat abia în 1892 datorită lipsei de fonduri. Maestrul Ion Mincu îl denumește „Bufetul de la Șosea”, iar în scurt timp acesta devine locul preferat al bucureștenilor reprezentați cu precădere de către boieri.

_MG_0246

 

_MG_0256

 

_MG_0274

Stilul neo-românesc în care este construit monumentul se remarcă prin verandă în trei arce, medalioanele de ceramică intens colorate dar și prin motivele etnografice. În linia planului superior Ion Mincu nu a uitat să pună în evidență mândrele podgorii românești, inscriptii ca Berbeci, Panciu, Cotnari, Odobești, Drăgășani fiind și astăzi vizibile.

În 2003 Bufetul se transformă în actualul “Restaurant Casa Doina” ce păstrează însă același aer specific a Bucureștiului de altă dată, a vremurilor în care după o plimbare cu trăsura, ori după celebra „Bătaie cu flori”, boierii însoțiți de soțiile îmbrăcate după ultima modă pariziană, se retrăgeau pentru răcoritoare sau supeu.

05

06

 Lemnul ornamentat cu modele tradiționale, candelabrele cu lumină difuză, ferestrele largi sau vegetația luxuriantă din grădina de vară sunt doar câteva din elementele ce vă dau binețe la trecerea pragului.

IMG_1219

Fie că alegeți să petreceți timpul în interiorul saloanelor primitoare, la terasă sau în grădina de vară special amenajată, rezultatul va fi același: veți fi cu siguranță încântați de rafinamentul și familiaritarea acestor locuri. Sos. Kiseleff, Nr. 4, BucureȘti

sursa: Casa Doina

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram