Menu

Începe Haidook Summer Fest. Cea de-a treia ediţie, dedicată în special familiilor cu copii

Spectacol, adrenalină, relaxare și un peisaj de basm! Cele mai electrizante show-uri de cascadorie ecvestră își dau întâlnire timp de 3 zile la rând, în zilele de 15, 16 și 17 iunie în locul numit Vârf la In, Comuna Runcu (judeţul Dâmbovița) la cea de-a treia ediție a Haidook Summer Fest, o manifestare ce a crescut de la an la an, iar anul 2018 este anul dedicat în special familiilor cu copii.

Încă de la început vă spun că înainte cu o săptămână de Haidook Summer Fest, merg în recunoaştere. Împreună cu Tudor voi pleca într-un infotrip de unde vă voi povesti cum decurg pregătirile pentru această acţiune. Aşa că urmăreşte-ne pe facebook şi pe instagram și fi cu ochii pe #HaidookExperience  #HaidookSummerFest

 

 

Haiduci moderni readuc în actualitate legenda lui Radu Anghel și poveștile cu comori ascunse ale masivului Leaota și le transpun în “arena” hipică prin momente intense de dresură cu cai, demonstrații de artă a călăriei, competiții ecvestre, dresaj natural, Voltije și Djighit.

Invitat special în acest an este, pentru a treia oară consecutiv, maestrul Miron Bococi, maramureșean de fel dar stabilit în Barcelona, vrăjitorul de cai, cum este supranumit, vine la Haidook Summer Fest pentru a crea magie ecvestră. Prin tehnici “nemaivăzute și nemaiauzite”, el va vrăji caii Feeling, Bruce, Talisman și Caramelo să danseze într-un spectacol unic. Mare iubitor de cai, actorul Denis Ștefan, vine în fața publicului cu un spectacol inedit de dresaj natural alături de Uma, calul pe care l-a salvat și îmblânzit cu multă atenție, răbdare și antrenament.

 

2017. Denis Ştefan foto: Cătălin Nenciu

 

După ce a dublat actori celebri din filmele “Cold Mountain” sau “Cei trei mușchetari Vali Vasilescu, unul dintre cei mai renumiți cascadori din România, va prezenta alături de compania sa de teatru, “Basme cu Cai”, cea mai nouă punere în scenă a poveștii Baba Samca, un basm realizat filmic, care va face cunoștință publicului nostru cu mitologia
românească.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Școala BateSaua vine la Haidook Summer Fest că să ne încânte cu demonstrații și ateliere de voltije călăre pentru copii. Ce este voltija călăre vei află la festival însă că să îți faci o idee îți spunem doar că este vorba de acrobații călăre ce includ gimnastică și dans pe cal. Mai mult decât atât, pe toată perioada evenimentului Școala BateSaua va susține
și un atelier despre ABC-ul călăriei, echilibrul. Copiii vor putea participa la acest atelier despre Școala Echilibrului total, fizic și mental, unde îl vor cunoaște pe GeoBateSaua, creatorul acestui program.

 

 

Ştiu că deja ţi-am trezit interesul şi eşti gata să pleci la drum către Haidook Summer Fest. Iată programul celor 3 zile de distracţie:

  • Prima zi a evenimentului Haidook Summer Fest, 15 iunie 2018, va fi dedicată pasionaților si practicanților de călărie care își vor demonstra abilitățile în prima etapă a concursului de Working Equitation. Această primă zi a concursului se va axa pe disciplina dresajului. In plus, cei prezenți vor asista la o serie de antrenamente ale artiștilor care vor performa în arenă în zilele de sambătă și duminică – amintim aici: Miron Bococi, Liviu Bococi, Mabel Ramirez Fernandez, Denis Stefan, Basme cu Cai, Scoala Bate Saua.

 

  • În cea de-a doua zi, 16 iunie 2018, îi vom vedea pe maeştri momentului în acţiune: Miron Bococi și Denis Ştefan. Ei ne vor delecta cu eleganța dansului ecvestru și în acelaşi timp ne vor ține cu sufletul la gură în momente spectaculoase cu acrobații și cascadorii călare marca Masters of Djighit. Cunoscuții DJ de la Radio Zu Răzvan Popescu și Flick Domnu’ Rimă vor fi și în acest an amfitrionii evenimentului în zilele de sâmbătă și duminică. Ei îi vor binedispune pe cei prezenți cu rime inspirate și povești culese din rândul localnicilor despre haiducie.

Spectatorii vor descoperi Djighit-ul, acrobații ecvestre inspirate din tehnica mongolă de călărie, păstrate de pe vremea lui Genghis Khan.
Concursul de working equitation, o disciplină mai puțin cunoscută publicului din Romania, va continua cu proba de îndemanare.

  • Duminică, 17 iunie 2018, va fi dedicată copiiilor cu demonstratii de Voltije, gimnastică pe spinarea calului aflat în mișcare la lonjă, aduse în arenă de Asociaţia Bate Saua, urmate de un moment dedicat atelajelor trase de ponei, un nou moment marca Miron Bococi și va fi încheiată cum se cuvine cu un basm autentic romanesc pus în scenă de Basme cu Cai.

 

Ziua va marca finalul competiției de Working Equitation.

In fiecare zi a festivalului vom avea parte de lenevit pe baloți de paie, ateliere pentru copii, plimbări călare, jocuri și concursuri, momente muzicale. Bineinteles, nu vor lipsi nici ceaunele cu mancare aburindă și băuturile reci.

Noutăți despre eveniment găsești aici:

 

Organizatori, parteneri si sponsori:

Organizator: Asociația Ride Wild Carpathia

Partener: Federația Română de Turism Ecvestru

Cu sprijinul:
Primăria și Consiliul Local Runcu, Consiliul Județean Dâmbovița, Art&Craft

Sponsori:
Standard Business Legal&Tax
Heidelberg Cement Romania

Partener ospitalitate:
Potcoava Mountain Hideaway

Parteneri media:
Radio ZU – partener principal
National Geographic, Radio România Cultural, Familia Hai Hui, Țărăncuța Urbană,
Calatorii de Weekend, Florina Badea, Travel with a Smile, Turism Market

Festivalul este dedicat atât iubitorilor de cai, familiilor cu copii cât și tuturor celor aflați în căutare de activități în natură.

 

 

Fotografiile sunt de la ediţiile din anii 2016, 2017 şi sunt semnate de Cătălin Nenciu şi Călin Stan.

 

 

One comment

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram