Menu

Vino la a patra ediţie a HAIDOOK SUMMER FEST! 21 – 23 iunie 2019, Vârf la In, comuna Runcu, Dâmbovița

Spectacol, adrenalină, relaxare, creativitate și mișcare în aer liber. 3 zile de Haidook Summer Fest –  21, 22 și 23 iunie în locul obișnuit: Vârf la In, Comuna Runcu (județul Dâmbovița), la cea de-a patra ediție a festivalului.

În acest an, show-urile ecvestre se întâlnesc faţă în faţă cu acrobaţiile pe bicicletă într-un spectacol magic, plin de adrenalină. Haiducii moderni vor readuce la viață legenda și poveștile cu comori ascunse ale lui Radu Anghel, pe care le vor transpune în “arena” hipică prin momente intense de dresaj natural cu cai, demonstrații de artă a călăriei, competiții ecvestre, dresaj artistic și western, Voltije și Djighit, în timp ce cavalerii pe două roți își vor demonstra măiestria în arta echilibrului, uimindu-ne cu cascadoriile lor pe dealul de la poalele Leaotei.

 

Pentru a patra oară la rând, Miron Bococi, maramureșean de fel dar stabilit în Barcelona, astăzi unul dintre cei mai buni dresori de cai din lume este din nou vedeta festivalului. “Vrăjitorul de cai”, cum este supranumit, vine la Haidook Summer Fest pentru a crea magie ecvestră. Prin tehnici numai de el știute, Miron își va face caii să danseze, va face câteva demonstrații de dresaj natural și va încânta publicul cu elemente de acrobații călare – Djighit. Despe Miron Bococi v-am povestit şi eu anul trecut.

 

Actorul Denis Ștefan, mare iubitor de cai, cunoscut și pentru cascadoriile călare pe care le face, vine la Haidook Summer Fest pentru a treia oară și de data aceasta a pregătit un spectacol inedit de dresaj artistic și dresaj western precum și o demonstrație de Team – Roping, în premieră în România. Bineînțeles, nu va lipsi nici Uma, calul pe care Denis l-a salvat și îmblânzit cu multă atenție, răbdare și antrenament.

 

Supranumit și “magicianul fără șa”, Orban-Barra Gabor este deținătorul a 3 recorduri Guinness World (dintre care 2 obținute în aceeași zi), de 4 ori Campion Național și de 3 ori Vice Campion Național. Mânuiește bicicleta ca nimeni altul, iar la ediția din acest an a Haidook Summer Fest vine ca invitat special din partea Școlii BateSaua, pentru a încânta publicul cu un spectacol unic de acrobații pe bicicletă.

 

Școala BateSaua vine la Haidook Summer Fest să ne încânte cu demonstrații și ateliere de voltije călare pentru copii – acrobații călare ce includ gimnastică și dans pe cal, cu demonstrații de inițiere în știința și tehnica pedalatului, elemente de slow biking și cu ateliere despre Școala Echilibrului total, fizic și mental.

 

Prima zi a evenimentului Haidook Summer Fest, 21 iunie 2019, va fi dedicată pasionaților și practicanților de călărie care își vor demonstra abilităţile în prima etapă a concursului de Working Equitation – o disciplină ecvestră care începe să câștige o popularitate din ce în ce mai mare în rândul copiilor pasionați de călărie din România. Această primă zi a concursului se va axa pe disciplina dresajului. În plus, cei prezenți vor asista la o serie de antrenamente ale artiștilor care vor performa în arenă în zilele de sâmbătă și duminică – amintim aici: Miron Bococi, Denis Ștefan, Școala Bate Șaua.

 

 

 

 

Zilele de weekend, 22 și 23 iunie 2019, sunt zilele principale ale festivalului când pot fi văzuţi maeștrii momentului în acțiune: Miron Bococi și Denis Ștefan. Ei ne vor delecta cu eleganța dansului ecvestru, cu elemente de dresaj natural, artistic și western și în același timp ne vor ține cu sufletul la gură cu acrobații și cascadorii călare marca Masters of Djighit. Spectatorii vor descoperi astfel această disciplina, Djighit-ul – acrobații ecvestre inspirate din tehnica mongolă de călărie, păstrate de pe vremea lui Genghis Khan.

 

Iar aici avem o surpriză în plus: caii blonzi din rasa Haflinger numiți și “blondele de la Potcoava” pregătesc un spectacol inedit de agilitate și acrobații ecvestre.

 

Școala Bate Șaua va intra în scenă cu demonstrații de Voltije, gimnastică pe spinarea calului aflat în mișcare la lonjă, iar în dimineața zilei de duminică Orban Barra Gabor ne va încânta cu un spectacol de cascadorii pe bicicletă plin de adrenalină, care ne va ține cu sufletul la gură.

 

Concursul de Working Equitation va continua cu ultimele 2 probe pe parcursul zilelor de
weekend, ziua de duminică marcând finalul competiției și premierea participanților.

 

În fiecare zi a festivalului vom avea parte de lenevit pe baloţi de paie, ateliere pentru copii – iar aici enumerăm pictură pe ceramică, pictură pe lemn, atelier de olărit, atelier de lasou, atelier de slow biking și jaloane, atelier de inițiere în știința și tehnica pedalatului, jocuri și concursuri de treasure hunt și multe altele. Bineînțeles, nu vor lipsi nici ceaunele cu mâncare aburindă și băuturile reci.

 

Festivalul este dedicat atât iubitorilor de cai și biciclete, familiilor cu copii cât și tuturor celor aflați în căutare de activități în natură. Te așteptăm să petrecem împreună primul weekend prelungit din vacanța de vară.

 

 

Am fost anul trecut la Potcoava, am asistat la pregătirile pentru Haidook Summer Fest şi credeţi-mă pe cuvânt că merită să daţi o fugă până la Runcu

 

Noutăți despre eveniment găsești aici:

 

Organizatori, parteneri si sponsori:

  • Organizator: Asociația Ride Wild Carpathia

 

Cu sprijinul:

  • Primăria și Consiliul Local Runcu
  • Consiliul Județean Dâmbovița
  • FRTE – Federația Română de Turism Ecvestru

 

Sponsori:

Partener ospitalitate:

 

Parteneri:

 

Parteneri media:

 

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram