Institutul Pantone: ”Verde proaspăt” – culoarea anului 2017

 „Verdele proaspăt“ este culoarea anului 2017, a anunţat Institutul Pantone, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi a sistemelor de culori.

Această culoare, spun reprezetanții Institutului Pantone, urmează să domine moda şi designul în următoarele 12 luni. De asemenea, culoarea încearcă să atragă atenţia asupra climatului politic global destul de turbulent din ultima perioadă, scrie „The Independent“.

pantone-greenery

 

„Culoarea aceasta aduce o notă răcoritoare şi impune nevoia de a explora, de a experimenta şi de a reinventa“. ”Verdele proaspăt“ te poate determina să iei o gură de oxigen şi să te revigorezi.  Acum acest verde ne oferă speranţa că vom învăţa împreună pe fondul unui peisaj politic complex la nivel global“, scriu reprezentanţii Pantone.

 

2
foto: www.all4women.co.za

 

3
foto: www.homegoid.com

Anul trecut, Pantone a ales roz-cuarţ şi albastru-seren drept culorile oficiale ale anului 2016, pe care le-a descris drept „culori primitoare care ne îndeplinesc dorinţa de siguranţă şi securitate“. „Împreună, rozul-cuarţ şi albastrul-seren dau naştere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz şi cele reci de albastru se combină perfect, reflectând o conexiune, o stare de bine şi un sentiment de pace şi ordine. Totodată, această combinaţie inedită este şi provocatoare, deoarece nu se regăseşte în asocierile tradiţionale de culori. Ţinând cont şi de faptul că în multe părţi ale lumii asistăm la un gender blur (estomparea diferenţelor de gen), cele două culori alese coincid şi cu schimbările din societatea actuală, din modă sau design“, se arată în comunicatul oficial al Pantone.

Pantone determină culoarea anului prin studierea tendinţelor modei şi prin studierea produselor deja existente, precum şi a celor care urmează să fie lansate. Predicţiile oferite de institut influenţează şi relailerii mondiali, precum şi designerii, care se adaptează standardelor. În 2015 culoarea aleasă de Pantone a fost Marsala, în 2014 a fost radiant orchid, iar în 2013 Pantone a declarat verde-smarald culoarea anului. 

 

5 thoughts on “Institutul Pantone: ”Verde proaspăt” – culoarea anului 2017

  1. Cheap Metformin without a prescription to cure diabetes available
    online Where to buy diabetes medication online without a prescription and with fast delivery?

    Online pharmacy for diabetes drugs with fast delivery and no prescription Affordable diabetes drugs online no prescription

  2. Hey there! I’m at work surfing around your blog from my new iphone!
    Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts!
    Carry on the excellent work!

Comments are closed.