Menu

Jucăriile din lemn, legătura cu tradiţia. Jocuri de luat cu tine în vacanţă

 

Cele mai vechi jucării erau făcute din materiale găsite în natură, cum ar fi lemnul şi lutul, astfel se poate spune că istoria jucăriilor este foarte veche. Jucăriile au apărut odată cu noi.

 

De-alungul anilor jucăriile din lemn s-au schimbat foarte mult, ca şi tehnologia. Jucăriile din lemn au evoluat, devenind din ce în ce mai complexe. Acum sunt produse în masă şi vândute pe toată suprafaţa globului.

În zilele noastre există jucării pentru toate stadiile de dezvoltare ale copilului, jucării din ce în ce mai sofisticate, interesante şi care ţintesc spre o dezvoltare cât mai complexă a inteligenţei şi personalităţii copilului.

 

 

Abia când am descoperit jucăriile de logică de la Art&Craft mi-am pus în gând să cercetez un pic istoria jucăriilor. Mi-am imaginat, e drept că şi copiii anilor 1500 aveau jucării, că doar nu erau nişte sălbatici, dar ce am descoperit este chiar o bucurie.

 

Printre jucăriile descoperite de arheologi se numără fluiere din lut în formă de pasăre, vagoane şi căruţe din lemn. În Egiptul Antic, copiii se jucau cu păpuşi făcute din piatră, în Grecia Antică şi Roma Antică, copiii începuseră să se joace cu păpuşi din lut, teracotă sau din ceară, cu arcuri cu săgeţi, cu beţe şi jucării de tip yo-yo din piatră sau lemn.

 

Primele zmeie au apărut în China, în jurul anului 1000 i.Hr. În India, în jurul anului 600 i.Hr., a devenit popular jocul Chaturanga, precursorul şahului de astăzi.

 

În secolul al XVII-lea sunt inventate patinele cu rotile şi copiii încep să se joace cu soldăţei şi mingi.

 

În 1840, au fost inventate trenuleţele din lemn care îi încântau atât de mult pe micuţii pasionaţi de inginerie şi transport.

 

În Europa, industria jucăriilor din lemn, și-a găsit originea inspirată de breasla meșteșugarilor de la sate.

 

Aşadar, jucăriile din lemn ale bunicilor noştri nu mai au legătură cu cele din ziua de azi :). Nu mai sunt doar simple jucării. Sunt vesele, colorate, durabile, atrăgătoare, incitante, stimulează imaginaţia, creativitatea şi încurajează învăţarea. Oricât de “demodat” sună, nimeni şi niciodată nu va putea înlocui plăcerea jocului cu o jucărie de lemn sau cu un joc cu piese de lemn, cu aceeaşi jucărie sau joc din plastic sau chiar virtuale.

În această perioadă, Art&Craft  ne aduce în atenţie cele mai atractive jocuri din lemn, un adevărat test de IQ dar în acelaşi timp un test de răbdare.

Testul este compus dintr-un şnur legat la capete cu două bile din lemn, ce trece prin trei plăcute de lemn. Obiectivul testului este acela de a elibera şnurul de cele trei plăcuţe de lemn.

 

 

Jocul este o activitate cât se poate de serioasă şi folositoare pentru copil. Prin joc el intră în contact cu tot ce îl înconjoară, reuşind să cunoască şi să înţeleagă ceea ce trăieşte. Jocul îi dezvoltă astfel inteligenţa şi capacitatea de observare.

 

 

 

 

IQ test – Constructie  este un joc ce o să-ţi pună mintea la grea încercare şi care o să te facă să nu îl abandonezi prea uşor. Are un grad de dificultate foarte ridicat, iar pentru rezolvarea acestuia este nevoie de multă concentrare. Se poate juca doar de o singură persoană. Jocul cel mai indicat în vacanţă.

 

 

 

 


 

 

Spre exemplu, dacă pentru un adult culegerea un buchet de flori înseamnă relaxare, în schimb pentru un copil înseamnă cunoaştere: vede florile, le atinge, le miroase, le îndrăgeşte şi astfel acumulează cunoştinţe. Copilul descoperă prin joc, dar se şi exprimă. Tot prin joc copilul creează foarte mult şi îşi dezvoltă imaginaţia.

 

Art&Craft Design a debutat pe piața de suveniruri românești din 2003, adresându-se exclusiv pieței de travel retail. Produsele din colecțiile Art&Craft (Vlădut’s Story, Via Delice, Destination, IRO, Folk, Transylvania), se pot constitui deopotrivă în suveniruri autentice românești, dar și în idei inspirate pentru cadouri.  Produsele Art&Craft Design se găsesc în toate aeroporturile din România, dar şi în magazinul online.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram