Kathryn M. Ireland, un designer de interior de excepţie. Nu are cum să nu-ţi placă stilul ei

Poate că numele nu îţi sună neapărat cunoscut, dar cu siguranţă ai dat peste proiectele ei în reviste de specialitate sau pe diverse site-uri de nişă. Este vorba de Kathryn M. Ireland.

lDRu_a-mAiCx
Kathryn M. Ireland este unul dintre cei mai cunoscuţi designeri de interior din SUA. Născută în Marea Britanie, Kathryn şi-a împărţit copilăria între Londra şi Scoţia, iar influenţele acestor zone se regăsesc şi astăzi în proiectele ei. Şi-a încercat norocul în mai multe domenii. A fost actriţă, producător de film şi designer vestimentar până a-şi descoperi adevărata vocaşie. „Cea care m-a făcut să iubesc domeniul amenajarilor interioare a fost mama Cosimei, ce mai bună prietenă a mea”, povesteşte Kathryn, într-un interviu acordat celor de la Meade Design Group.

„Nu am văzut pe nimeni combinând cu atâta uşurinţă mobilierul contemporan, cu cel antic, cu atâta măsură în folosirea culorii şi cu atâta eleganţă în limbaj, comportament, stil vestimentar. Multă vreme, această femeie a fost un etalon, un model pentru mine”, recunoaşte Kathryn în acelaşi interviu. Britanica s-a mutat în SUA in 1986. Între timp, a publicat patru cărţi de design interior şi arhitectură, a amenajat casele a numeroase staruri de la Holywood, a apărut într-un reality show extrem de mediatizat – „Million Dollar Decorators” şi a înfiinţat propria firmă de textile. O poveste clasica americană, nu-i aşa? În ciuda succesului enorm de care se bucură, Kathryn susţine că nu s-a luat niciodată prea în serios. „Dacă talentul unora este să scrie, să picteze sau să cânte, al meu este să aranjez obiecte, în aşa fel încât să arate bine. Nu construiesc Palatul Versailles, doar încerc să îmi fac clienţii fericiţi”, mărturise;te, cu modestie, designerul.

Confort şi culoare cu măsură, ingredientele succesului

Stilul lui Kathryn are o puternică amprentă personală, uşor de recunoscut. Joviale, colorate şi confortabile interioarele semnate de designerul britanic nu au aerul acela scorţos pe care îl regăsim adesea în America de Nord. Ba, dimpotrivă. Casele amenajate de ea sunt ideale pentru viaţa de familie. “Prietenii care mi-au stat alături în toată această aventură, locurile pe care le-am vizitat, experienşele de viaţă au fost elemente care mi-au influenţat stilul personal, dar şi viaţa profesională”, mărturiseşte Kathryn. Proiectele sale au apărut de-a lungul timpului în reviste precum Elle Décor, Vogue Living, House and Garden sau Architectural Digest. Aerul usor boem, textilele cu imprimeuri vesele, măiestria de a adăuga pete de culoare şi echilibrul perfect între nou şi vechi sunt doar câteva din argumetele care fac din Kathryn M. Ireland unul dintre cei mai influenţi designeri ai zilelor noastre.

23
Fosta casa de vacanta a designerului, din sudul Frantei

 

31
Imagine din fosta casa de vacanta a lui Kathryn, din sudul Frantei

 

43

62

92

Textile cu poveste

Kathryn adoră să se implice în crearea modelelor pentru firma de textile. Şi-a făcut un atelier propriu în care pierde noţiunea timpului, aşternând pe pânză frânturi de vis.

 

ki

“Când călătoresc,nu mă dezlipesc nici o secundă de aparatul foto. Îmi place să imortalizez detalii arhitecturale, culori, ţesături, interioare, tot ceea ce defineşte un loc, o cultură. Mă pot inspira dintr-un plafon sculptat, de undeva din India, sau dintr-un vitraliu colorat al unei catedrale din Franţa”, povesteste Kathryn. Toate ţesăturile sunt pictate manual de artişti cu experienţă. În prezent, compania sa are şaptesprezece showroom-uri deschise în întreaga lume.

116
Imagine din casa lui Kathryn, aparuta in revista House Beautiful

131

20
Fotografia este realizata in fosta casa a lui Kathryn. Resedinta apartine acum actritei Reese Witherspoon

123

sursa: Fabrika de case

4 thoughts on “Kathryn M. Ireland, un designer de interior de excepţie. Nu are cum să nu-ţi placă stilul ei

Comments are closed.