Menu

La Expo Flowers & Garden am aflat ce flori, plante și decorațiuni verzi se poartă în acest an

La Expo Flowers & Garden

am aflat ce flori, plante și decorațiuni verzi se poartă în acest an

Primăvara lui 2017 a venit cu schimbări în decorul grădinii. Anul acesta designerii pun accent pe flori delicate, sofisticate ce conferă spaţiului un aspect regal. Mobilierul a fost şi el în atenţia acestora, devenind tot mai confortabil.

 

 

Acest lucru s-a putut vedea şi la ediţia din acest an a Expo Flowers & Garden. Timp de patru zile am putut descoperi trendurile în grădinărit și horticultură. De la ediția din acest an, pe lângă miile de flori și plante de interior și exterior, foarte căutate au fost decorațiunile cu flori, gazon și alte accesorii de design interior și exterior.

Noutatea acestei ediţii au fost aranjamentele florale de tip: terarii, ornamente de grădină; elemente de design exterior (fântâni, stâncării).

Terariile în modele inedite de la Baita Bihor creează adevărate decoruri minimaliste, fiind realizate printr-o metoda simplă și de efect.

 

Concepte noi în decorațiunile cu flori

Alte decorațiuni unicat, realizate pentru casă, birou și alte spații de tip: restaurante, hoteluri, cafenele sunt cele din plante stabilizate. Conceptul de natura stabilizată presupune amenajarea cu plante care nu necesita udare, toaletare, transplantare sau lumină naturală și care, fiind tratate cu anumite substanțe, pot rămâne verzi și pe perioade mai lungi, de 3-4 ani.

Printre companiile prezente la eveniment, cu acest nou concept s-a aflat şi La Maison des Jardins. Oferta companiei a fost una foarte bogată în: plante și ornamente de interior, exterior, plante cu flori, accesorii pentru gradină şi grădinărit, ghivece şi jardiniere, dar şi plante stabilizate și pereţi vegetali stabilizați.

Anul 2017 este dominat de grădini cu aspect regal. Sunt preferate florile sofisticate şi deosebite.

„Verdele artificial” a avut locul său la expoziția de flori

Tot ca prezentare unicat, la Expo Flowers & Garden am găsit gazon veșnic verde. 

 

 

Astfel, compania Expotrade Abrasive oferă vizitatorilor posibilitate achiziționării de plante și gazon artificial, dar și de gabioane decorative (structuri realizate din plasă sudată zincată și umplute cu pietre, lemn sau frunze).

 

În rest flori, multe flori, pomi fructiferi, pomi fructiferi exotici … pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele.

 

 

 

 

Mi-am cumpărat petunie neagră, că tot căutam de ceva vreme. Am găsit la Ionut Grama de la Grafor.

 

 

 

Tendinţele în grădinărit sunt dictate în fiecare primăvară de EXPO FLOWERS & GARDEN evenimentul care se adresează atât profesioniştilor (producători, comercianţi, horticultori, arhitecţi peisagişti, specialiştilor în unelte şi ornamente de gradină: arbuşti, pavaje, mobilier de grădină, sere) de pe piaţa de import şi distribuţie de flori, plante şi soluţii de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi, cât şi publicului larg. Expo Flowers & Garden oferă posibilitatea achiziționării la preţuri promoţionale a diferitelor soluţii integrate şi practice ce pot fi aplicate în designul şi amenajarea grădinilor de dimensiuni mari sau a spaţiilor mici dedicate plantelor din rezidenţe sau birouri. Specialiştii prezenţi la standurilor oferă cele mai bune sfaturi şi idei privind sănătatea şi frumuseţea grădinilor şi arbuştilor.

Expo Flowers & Garden s-a deschis joi şi a durat până duminică, 26 martie, la ROMEXPO, în Pavilionul C1 și pe platformele exterioare: B1, C1, G2, 5 și 10.

 

La ediţia Expo Flowers & Garden 2017, Ţărăncuţa Urbană a fost partener media.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram