La pensiunea ”La Roata” din Gura Humorului încă mai există întoarcerea într-un timp al statorniciei, când ziua era zi, masa masă, casa casă

”La Roata” este un complex turistic cu un puternic accent tradițional, situat în orașul Gura Humorului din Bucovina. La pensiunea ”La Roata” din Gura Humorului atmosfera este una bucovineană desprinsă din secolul al XIX-lea. Proprietarii spun că ”La Roata” încă mai există întoarcerea într-un timp al statorniciei, când ziua era zi, masa masă, casa casă. Evitent toate astea existau și la bunicii mei. Toate la ora stabilită. Și ziua era una minunată!

la roata

 

Restaurant - LA ROATA, Gura humorului, Bucovina

”La Roata” au poposit, reconstruite lemn cu lemn, bucată cu bucată, case de la începutul veacului al XIX-lea, îmbătrânite în munte, undeva spre izvoarele Sucevei. Lor li s-a adăugat spre tihnă, și o moară veche, de unde și numele așezământului, care a ostenit, învârtindu-se sub șuvoaiele Bistriței Aurii.

SONY DSC

 

Restaurant spate - LA ROATA, Gura humorului, Bucovina

 Un restaurant, o cramă, și o locuință pentru excentrici cu pretenții s-au născut din toate astea. Alături de ele, vile cu apartamente moderne, pun amprenta confortului asupra timpului vechi.

SONY DSC

 

la roata 1

 

la roata 2

 

la roata 3

 

la roata 4

 

la roata 5

 

la roata 7

 

la roata 9

 

Pisica, prietena copiilor - Restaurant - LA ROATA, Gura humorului, Bucovina

Complexul turistic ”La Roata” îl găsiți la câțiva km de renumitele mânăstiri, cu o bucătărie autentică unde se respectă tradițiile vechi. Aici puteți gusta bucate tradiționale făcute în casă.

SONY DSC

 

Restaurant - LA ROATA, Gura humorului, Bucovina2

 

Restaurant - LA ROATA, Gura humorului, Bucovina1

Camerele sunt identice cu cele ale bunicilor. Cu preșuri și sobe de pământ.

Camera cu pat dublu Casa Elisabeta - LA ROATA, Gura humorului, Bucovina

SONY DSC

 

la roata 11

 

la roata 8

 

la roata 10

foto: Pensiunea ”La Roata”

5 thoughts on “La pensiunea ”La Roata” din Gura Humorului încă mai există întoarcerea într-un timp al statorniciei, când ziua era zi, masa masă, casa casă

Comments are closed.