Menu

Laptele de vacă vs. formula de lapte: află recomandările specialiştilor pentru bebeluşii sub 1 an!

Ce este indicat unui copil sub un an? Lapte de vacă sau lapte praf? Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care şi le pune orice mămică aflată în situaţia de a nu putea alăpta din varii motive. Dacă şi tu faci parte dintre ele, atunci este de dorit să urmezi sfaturile medicului pediatru, care va şti să îţi explice de ce NU ar trebui să îi administrezi bebeluşului tău de cateva luni lapte de vacă.

Încearcă să nu te abaţi de la sfaturile medicului şi, de asemenea, să nu te laşi influenţată de sugestiile bunicilor ori a mămicilor cu experienţă, întrucât, fără îndoială, recomandările avizate ale unui specialist sunt net superioare părerilor doamnelor din jurul tău, deşi bine intenţionate.

Pentru că cele mai multe dintre discuţiile privind acest subiect n-au avut un răspuns concret, în cele ce urmează vei putea descoperi, clar şi concis, de ce medicii interzic hrănirea cu lapte de vacă a copiilor cu vârsta de sub un an, recomandând, în locul acestuia, laptele praf, pe care îl poţi găsi aici, cu un click pe link, la un preţ extrem de accesibil.

 

 

 

 

Iată de ce să NU oferi micuţului lapte de vacă:

 

  • Laptele de vacă nu are în compoziţia sa o cantitate suficientă de vitamine esenţiale în dezvoltarea optimă a unui bebeluş. Este vorba, mai exact, de vitaminele D, E şi C de care un copil de aproape un an are mare nevoie. Acesta este unul dintre motivele pentru care medicii pediatri recomandă folosirea formulelor de lapte care includ aceste trei vitamine esenţiale. Găseşti formule de lapte praf Humana pe Elaptepraf sugerate atât de mămicile cu experienţă, cât şi de specialişti.

 

  • Laptele de vacă nu include cantitatea de fier necesară unui bebeluş, iar acest lucru poate avea o influenţă masivă în instalarea unei anemii cronice.

 

  • Cantitatea mult prea mare de sodiu, potasiu şi proteine din compoziţia laptelui de vacă pot suprasolicita funcţia renală şi hepatică a micuţului de sub un an. De aceea, este de dorit să alegi o formula de lapte praf pe care să o administrezi copilului. Dacă nu ştii ce anume să achiziţionezi, solicită sfatul medicului ori documentează-te din cărţile de specialitate. Totuşi, trebuie să ştii că orice formulă de lapte praf ai alege, este clar o variantă cu mult mai inspirată decât dacă ai oferi micuţului lapte de vacă.

 

 

  • Aparatul digestiv al copilului tău în vârstă de aproape un an nu este suficient de dezvoltat încât să asimileze cantitatea de proteine şi lipide prezente în laptele de vacă. Astfel, ai face bine să renunţi la ideea de a-i oferi bebeluşului lapte de vacă, întrucât nu îi va face bine.

 

  • Nu vei cunoaşte niciodată condiţiile în care laptele de vacă a fost muls. De asemenea, acesta poate fi contaminat cu o bacterie despre care tu să nu ai habar, chiar dacă persoana de la care achiziţionezi laptele este una de încredere. Evită orice fel de risc şi alege să oferi copilului lapte praf, întrucât acesta din urma a fost gândit tocmai să asigure micuţului cantităţile necesare de vitamine şi minerale pentru o evoluţie sănătoasă.

 

Bineînţeles că cea mai bună soluţie ar fi să continui să îţi hrăneşti micuţul cu lapte matern. Dacă, totuşi, te afli în imposibilitatea de a-l hrăni astfel, alege laptele praf recomandat de specialişti, măcar până când bebeluşul va creşte şi se va dezvolta îndeajuns de mult încât organismul să asimileze laptele de vacă.

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram