Menu

„Laser Valley – Land of Light”, proiect de anvergură inițiat de Primăria Sectorului 5 cu parteneri la nivel mondial

Un proiect de anvergură internațională este pe punctul de a debuta în sectorul 5 al Capitalei. În urma discuţiilor avute cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarul sectorului 5, Daniel Florea a înaintat documentaţia necesară către premierul Mihai Tudose şi către ministrul Cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proiectul a urma să aibă susţinerea statului israelian. Astfel, partenerii externi și-au manifestat interesul de a investi în perioada imediat următoare în dezvoltarea „Laser Valley” în jurul laserului de la Măgurele, urmând modelul „Silicon Valley”.

Cartierul ar trebui să cuprindă, pe lângă institutele de cercetare, terenuri de sport, bazine, săli de fitness, un centru de sănătate publică, un campus studenţesc modern şi locuinte de tip eco. La acestea se adaugă sisteme de transport moderne.

Silicon Valley este partea sudică a zonei orașului San Francisco, California, Statele Unite ale Americii, cunoscută sub numele de San Francisco Bay Area. Numele provine de la concentrația mare de producători și dezvoltatori de cipuri, dar a devenit și o metaforă a concentrării afacerilor în înalta tehnologie.
Pe la mijlocul anilor 1950, universitatea Stanford din Palo Alto, statul format – California, avea anumite probleme de ordin financiar. Fred Terman a încercat să rezolve aceste probleme prin închirierea spațiului, aflat în posesia universității, unor firme de înaltă tehnologie, timp de 99 de ani.

Astfel că, după 25 de ani, această decizie avea să dea startul la ceea ce se numește astăzi Silicon Valley.

La începutul anilor 1970 erau deja multe companii din domeniul semiconductorilor în zonă. Firme de calculatoare care foloseau semiconductorii s-au mutat în apropiere, fiind urmate de firme de software. Spațiile industriale erau numeroase și piața locuințelor relativ ieftină. Creșterea economică a fost facilitată și de apariția și dezvoltarea firmelor de „capitalul de risc”, cele mai multe dintre ele situate pe Sand Hill Road. Kleiner Perkins, una dintre firmele faimoase de capital de risc, a fost deschisă aici în 1972. Oferta de capital de risc a explodat o dată cu succesul emisiunii de acțiuni a companiei Apple Computer (numită azi Apple) din decembrie 1980 în valoare de 1,3 miliarde $.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram