Menu

Lectura – sportul preferat al oamenilor de succes

Oamenii de succes știu și înțeleg că sursa succesului lor începe cu sănătatea mentală și fizică. Și dacă pentru a-și menține sănătatea fizică ei practică sportul și se alimentează sănătos, pentru a-și menține sănătatea mentală, oamenii de succes practică lectura.

 

 

Un exemplu este Warren Buffett, om de afaceri și filantrop american, recunoscut ca fiind al 3- lea în lista celor mai bogați oameni din lume în anul 2006, care susține că citește „500 pagini, în fiecare zi. Așa funcționează cunoașterea. Ea construiește, precum dobânzile compuse.”

 


Dacă petreci o oră din zi citind informații din domeniul tău de specialitate, în 5 ani vei deveni unul dintre experții de bază de la tine din țară


 

Napoleon Hill, unul dintre cei mai vestiți speakeri motivaționali din lume, ne convinge că, statistic vorbind, dacă petreci o oră din zi citind informații din domeniul tău de specialitate, în 5 ani vei deveni unul dintre experții de bază de la tine din țară. Acest principiu l-au preluat oameni de succes precum Brian Tracy sau Anthony Robbins, care au căpătat renume mondial.

 


Lectura îți lărgește orizontul de cunoaștere și îți stimulează creativitatea, ceea ce îți
poate prinde foarte bine atunci când administrezi o afacere de milioane


 

Experţii confirmă că cititul este ultimul lucru pe care oamenii de succes îl fac înainte de a se culca. Michael Kerr, speaker internaţional şi scriitor, spune că el cunoaşte mulţi oameni de afaceri care îşi fac mereu timp seara pentru citit. Și nu neapărat lecturi motivaționale sau legate nemijlocit de afaceri. Ei se conduc după principiul că lectura îți lărgește orizontul de cunoaștere și îți stimulează creativitatea, ceea ce îți poate prinde foarte bine atunci când administrezi o afacere de milioane.

De asemenea, lectura te poate ajuta să dezvolți capacități precum concentrarea, o mai bună ținere de minte, empatia – calitate extrem de importantă pentru dezvoltarea abilităților de socializare. Elon Musk, antreprenorul în tehnologie, a învăţat cum să construiască rachete citind cărţi. El povestește că anume cărțile science-fiction l-au inspirat să lase o moștenire lumii întregi, iar cariera sa a luat avânt atunci când a descoperit cărțile despre rachete.

 


Important este să reușești să întrevezi în rândurile lecturate lecții de valoare, istorii inspiraționale și provocări pentru creativitatea ta


 

Dacă e să analizăm domeniile de lectură cele mai recomandate de către oamenii de succes, acestea sunt foarte diverse, de la cărți despre cum să fondezi o firmă SEO și cum să investești cu succes, la „Frații Karamazov” de Dostoievski, preferată de personalități precum Hillary Clinton, Papa Francisc și Einstein. Important este să reușești să întrevezi în rândurile lecturate lecții de valoare, istorii inspiraționale și provocări pentru creativitatea ta.

Și dacă totuși găsești dificile exemplele prezentate mai sus și încercarea lor de a convinge omenirea că orice lectură poate aduce multiple beneficii, ia-o mai ușor la început. Știm că Warren Buffet dedică 80% din zi lecturii. Tu începe în ritmul tău, cu cel puțin 10 minute pe zi. Și până descoperi gustul și farmecul lecturii de greutate, citește articole interesante din ziare, plachete și ușor, ușor treci la cărțile cu câteva sute de pagini. Descoperă-ți stilul lectural care te atrage și tipul de cărți care te inspiră și cine știe când îți vine și ție o idee care să valoreze milioane.

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram