Menu

Lucerna, regina plantelor furajere

Lucerna conţine toate vitaminele şi mineralele cunoscute, nece­sare vieţii. Având frunze asemănătoare trifoiului şi flori violacee, lu­cerna este originară din vestul Asiei şi din estul Mediteranei. Spa­niolii au luat cu ei seminţe de lucernă şi le-au dus în America de Sud în jurul anului 1550, iar în Statele Unite a fost introdu­să de imigranţii europeni prin 1736.

Lucerna, denumita și alfa-alfa, este o plantă modestă, cunoscută mai degrabă ca hrană a animalelor, denumită ”regina plantelor furajere” și este cultivată de mai bine de 300 de ani!

Datorită proprietăților sale farmacologice deosebite, pusă în evidență de cercetări recente, lucerna este valorificată superior în diferite combinații ce ajută organismul.

 Complexul Alfalfa combină proprietățile lucernei, spirulinei, topinamburului (o specie aparte de nap) și lemnului dulce.

Lucerna având calități terapeutice de excepție a fost numită ”părintele tuturor plantelor”. De asemenea, lucerna este o sursă bogată de proteine ușor asimilabile,  conține calciu și seleniu, o paletă întreagă de vitamine – C, D, E, vitaminele din complexul B, aminoacizi esențiali și  vitaminele A și K.

lucerna

Principalele calități ale componentelor produsului care creează efectul sinergic  al acestui supliment alimentar care conține substanțe active naturale sunt:

  • complexul  conține spirulină, care este cunoscută ca hrană completă pentru sportivi. Datorită fitoestrogenilor, spirulina protejează pereții vasculari, ameliorează tulburările post-menopauză și întârzie apariția osteoporozei, deoarece conține factori de fixare și reținere a calciului în oase;
  • Topinamburul, al doilea component al complexului, denumit ’’hrana bioenergetică a secolului XXI’’ este foarte eficient în eliminarea metalelor grele din organism și în refacerea florei intestinale, inhibând dezvoltarea florei patogene;
  • Al treilea component al produsului este lemnul dulce, cunoscut pentru rolul său de antiinflamator general, de la abcese bucale până la inflamațiile mucoasei gastrice, și un excelent stimulent al imunității prin refacerea depozitelor naturale de interferon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prin combinarea efectului acestor 4 compuși de excepție, complexul capătă valențele unei terapii cu efecte profunde asupra întregului organism. Pentru ca produsul să aibă efecte de excepție, frunzele de lucernă trebuie culese la o anumită vârstă pentru a se prepara din ele extractul de bază al produsului.

Iată principalele beneficii pe care lucerna le aduce sănătății:

Lucerna conține enzime care stimulează activitatea tractului intestinal și previne apariția ulcerului gastric, susținând regenerarea mucoasei lezate.

Lucerna este de asemenea, alcalinizantă, un foarte bun diuretic natural care previne și combate infecțiile vezicii urinare și ale prostatei, un tonic general al ficatului și stimulează eliminarea acidului uric în exces, fiind neprețuit în gută. Datorita proprietăților ei antioxidante încetinește procesul de îmbătrânire precoce, revigorând organismul și crescând rezistența fizică și psihică a acestuia. După numai 3-4 săptămâni de administrare, apar efecte evidente.

Complexul Alfalfa este recomandat și vegetarienilor sens în care poate suplini alimentația deficitară în proteinele animale, dar poate fi folosită și ca supliment în perioadele de post. Produsul este benefic și celor care depun un efort intelectual susținut, sportivilor – când efectuează efort fizic prelungit – și celor care se luptă cu afecțiuni specifice vârstei tinere, dar și celei înaintate.Lucerna poate fi consumată și sub formă de germeni.

farmacie 2

Toate aceste produse le găsiți la Farmacia Cleofarmdin Șos. Colentina nr. 76 sect.2 Bucuresti, tel. 021/2402853, iar informațiile ne-au fost oferite de Anca Daniela Raiciu, doctor în știinţe farmaceutice, email: daniela_raiciu@yahoo.com

10420253_10202812336575752_2960999299504395608_n

Anca Raiciu impreună cu Simona Dragomir la emisiunea „MEDITATII PENTRU PĂRINȚI” – Itsy Bitsy

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram